Foto: LETA

Stājies spēkā kādam pieteicējam nelabvēlīgs spriedums lietā par materiālā un morālā kaitējuma piedziņu saistībā ar Valsts policijas (VP) rīcību, izņemot transportlīdzekli administratīvā pārkāpuma lietā.

Kā informēja AT preses sekretāre Baiba Kataja, AT Administratīvo lietu departaments atstāja negrozītu Administratīvās apgabaltiesas spriedumu, līdz ar to tas stājās spēkā. AT spriedums nav pārsūdzams.

Apgabaltiesa bija lēmusi noraidīt personas pieteikumu par VP faktisko rīcību, izņemot transportlīdzekli administratīvā pārkāpuma lietā un sabojājot to, mantisko zaudējumu un morālā kaitējuma atlīdzinājumu.

Lietā bija strīds par VP rīcību, administratīvā pārkāpuma lietā izņemot un nododot glabāšanā transportlīdzekli, kura īpašnieks nav administratīvā pārkāpuma izdarītājs.

VP saņēma pieteicēja iesniegumu, kur lūgts atlīdzināt morālo kaitējumu 700 latu (eiro) un mantisko zaudējumu 82 latu (eiro) apmērā, kas saistīti ar pieteicējam piederošā transportlīdzekļa izņemšanu un sabojāšanu.

Kā portālam "Delfi" papildināja Kataja, tiesa atzina par nepamatotu pieteicēja apgalvojumu, ka transportlīdzekli sabojājusi policija, un secināja, ka bojājums transportlīdzeklim bija radies jau pirms tā izņemšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!