Foto: LETA

Narkomānija ir noziedzības pamats, tāpēc šīs problēmas apkarošana būs Valsts policijas prioritāte arī šogad, tā piektdien, prezentējot aizvadītā gada pārskatu, sacīja Valsts policijas šefs Ints Ķuzis.

Analizējot informāciju par aizturētajām personām, policija secinājusi, ka aptuveni 60% - 70% aizturēto ir narkomāni, tāpēc Ķuzis uzsvēra, ka var droši apgalvot – "narkotikas ir pamata nelaime, kas virza un ietekmē noziegumus".

Ķuzis norādīja arī uz problēmu ar jaunām narkotiskām vielām, kuras sameklē apreibināties gribošie. Viņš sacīja, ka tā ir liela problēma, jo daudzas no šīm vielām pagaidām nav identificētas un nav iekļautas aizliegto vielu sarakstā.

Ķuzis atgādināja, ka policija gatavo priekšlikumus, lai iekļautu aizliegto vielu sarakstā vēl aptuveni 30 jaunas vielas. Policijas šefs arī sacīja, ka šo vielu kontrolei būs nepieciešams arī papildus finansējums, piemēram, lai noteiktu šo vielu klātbūtni cilvēku organismā.

Vērtējot aizvadīto gadu, Ķuzis atgādināja par Jēkabpils policistu - laupītāju lietu, norādot, ka šāds gads policijas vēsturē nekad nav bijis un "es ceru, ka nekad arī nebūs". Tāpat Ķuzis norādīja, ka nestabilitāti policijā pērn radīja arī tas, ka šo iestādi gada laikā paspēja vadīt trīs cilvēki – janvāra sākumā Valdi Voinu policijas priekšnieka amatā nomainīja Artsi Velšs, kurš gan nostrādāja tikai līdz augustam, kad par VP šefu kļuva Ķuzis.

Taču Ķuzis pauda, ka, izturot pērnā gada satricinājumus, policijā strādājošie kļuvuši stiprāki.

Šogad Ķuzis vēlēja policistiem izturību, kā arī pauda cerības, ka sāks pildīties arī policistu maciņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!