Foto: Valsts policija

Valsts svētku brīvdienās Valsts policija (VP) turpinās pastiprinātu kontroli, uzraugot, vai iedzīvotāji ievēro noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības, īpaši pulcēšanās ierobežojumus. Tāpat VP aicina valsts svētku laikā ievērot visus spēkā esošos ierobežojumus Covid-19 izplatības mazināšanai, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Simona Grāvīte.

Brīvdienās VP pievērsīs uzmanību arī sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanai, preses paziņojumā norādīja Grāvīte. Policija atgādina, ka šobrīd ir aizliegti privāti vai publiski pasākumi, izņemot pasākumus divu mājsaimniecību ietvaros ārtelpās līdz 10 personām.

"Tas nozīmē, ka arī šogad, neraugoties uz vēlmi brīvdienas un svētkus pavadīt ciemos, satikt radiniekus un draugus, kopīga un plaša valsts svētku svinēšana izpaliks. VP aicina iedzīvotājus izturēties atbildīgi un nepulcēties! Tāpat VP vērš arī pašvaldību un organizāciju uzmanību uz to, ka publisku pasākumu rīkošana ir aizliegta, un aicina neradīt situācijas, kas varētu pulcēt lielu skaitu apmeklētāju," medijiem pavēstīja Grāvīte.

VP pārstāve norādīja: ir novērots, ka iedzīvotāji, nogurumā no ierobežojumiem, kļūst arvien brīvāki savā mobilitātē, tādējādi pārkāpj noteikumus un pulcējas lielākās kompānijās.

Lai novērstu noteikumu pārkāpšanu, VP pastiprināti uzraudzīs tās vietas, kur varētu pulcēties cilvēki, piemēram, parkos, dabas takās, viesu namos un brīvdienu mājās, kā arī citās atpūtas vietās, tāpat uzmanību pievērsīs arī reliģisko organizāciju īpašumā esošajiem objektiem, atzina Grāvīte.

"VP ir saprotoša un lielākoties tiek izteikti preventīvi brīdinājumi, tomēr iedzīvotāji tiek aicināti neizturēties vieglprātīgi un apzināti neradīt situācijas, kas ir pretrunā ar šobrīd noteiktajiem ierobežojumiem," preses paziņojumā ziņoja policijas pārstāve.

Kopš ārkārtējās situācijas atcelšanas, 7. aprīļa, VP ir uzsākusi 1803 administratīvā pārkāpuma procesus par Covid-19 ierobežošanai noteikto drošības prasību neievērošanu. Visvairāk procesu – 730 ir uzsākti par pašapliecinājuma anketas neaizpildīšanu vietnē "Covidpass.lv", bet 579 ir uzsākti tieši par pulcēšanas ierobežojumu pārkāpumiem.

"VP aicina būt saprotošiem un iecietīgiem, ikvienam šobrīd ir iespēja palīdzēt uzlabot epidemioloģisko situāciju – esot atbildīgiem, nepulcējoties un lietojot sejas maskas," paziņojumā medijiem norādīja Grāvīte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!