Foto: F64
Valsts policija Zinību dienas pasākumu laikā ceturtdien noformējusi kopumā 120 administratīvo pārkāpumu protokolus, bet kādai 11 gadus vecai meitenei 1.septembra pasākumi beigušies slimnīcā – viņa guvusi smagas traumas ceļu satiksmes negadījumā, šķērsojot ielu nepareizā vietā, piektdien intervijā telekompānijas LNT raidījumam "900 sekundes" pastāstīja Valsts policijas priekšnieka vietnieks Guntars Marķitāns.

Viņš pastāstīja, ka 2000.gadā dzimusī meitene šķērsojusi ielu neatļautā vietā. Negadījumā viņa guvusi smagas traumas un nogādāta slimnīcā.

Saskaņā ar Valsts policijas sniegto informāciju, negadījums noticis plkst.17:10 Liepājas ielā. Meiteni notriecis auto "Renault" un viņa guvusi smagas traumas - politraumu, galvas un vēdera sasitumu ar iespējamiem vēdera dobuma bojājumiem, labā augštilba lūzumu. Cietusī nogādāta Bērnu slimnīcas reanimācijā.

Vēl traģiskāks negadījums noticis Saldus novadā, taču tas neesot saistīts ar 1.septembra pasākumiem. Tur autoavārijā gājis bojā kāds pasažieris, un iespējamais negadījuma iemesls varētu būt ātruma pārsniegšana.

Valsts policija informē, ka negadījums noticis plkst.22:35 Jaunauces pagastā, autoceļa Pūri - Auce - Grīvaiši 70 kilometrā. Policija uzskata, ka 1985.gadā dzimušais automašīnas "Honda Civic" vadītājs neizvēlējās drošu braukšanas ātrumu, tāpēc auto nobrauca no brauktuves un ietriecās kokā. Šoferis un 1994.gadā dzimušais pasažieris nogādāti slimnīcā, kur pasažieris vēlāk miris.

Kopumā pagājušajā diennaktī Latvijā notikuši 56 ceļu satiksmes negadījumi, 11 cilvēki cietuši, bet viens gājis bojā.

Marķitāns atzina, ka kopumā 1.septembris Latvijā aizvadīts mierīgi un "pamatā jaunieši māk svinēt, lai gan ir viena kategorija, kas ciena alkoholu un narkotikas, un paliek agresīvi".

Valsts policija saistībā ar Zinību dienas svinībām noformējuši 120 administratīvo pārkāpumu protokolus, un šis skaits ir līdzīgs kā iepriekšējos gados. Lielākā daļa pārkāpumu saistīti ar alkohola lietošanu un smēķēšanu neatļautās vietās, bet viens – par narkotiku lietošanu.

Marķitāns uzsvēra, ka policija turpinās pastiprinātu darbu pie skolām un izklaides vietām visu septembri.

Savukārt Rīgas Pašvaldības policija Zinību dienā konstatēja, ka 13.janvāra ielā kioska pārdevēja pārdeva cigaretes nepilngadīgai personai. Uzsākta administratīvā lietvedība. Kopumā RPP darbinieku redzeslokā nonāca 33 nepilngadīgie, no tiem 29 pastrādāja dažādus pārkāpumus, bet četriem nepilngadīgajiem sniegta palīdzība, informēja Rīgas pašvaldības policija.

Divi 1995. un 1996.gadā dzimuši pusaudži aizturēti par vienaudža aplaupīšanu, plkst. 02:22 Mazā Monētu ielā sakāvušies 1992.gadā un 1993.gadā dzimuši iereibuši pusaudži. Jaunākais nogādās slimnīcā, sāta administratīvā lieta.

15 nepilngadīgie saukti pie atbildības par smēķēšanu, 11 - par atrašanos alkohola reibumā vai alkohola lietošanu, viens nepilngadīgais pieķerts ar alkoholu atkārtoti gada laikā, bet viena nepilngadīgā persona nepakļāvās policijas darbinieku prasībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!