Foto: F64
Šonedēļ iesniegumus par konta maiņu svarīgi iesniegt tiem cilvēkiem, kam novembrī vēl nav izmaksāti pabalsti un kam pensija tiek izmaksāta līdz decembrim, informēja Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) pārstāve Edīte Olupe.

Ja kāds cilvēks, kam novembrī vēl nav izmaksāts pabalsts vai ir jāsaņem pensija decembra sākumā, nepagūs šonedēļ atvērt kontu citā bankā un nogādāt savu iesniegumu VSAA, satraukumam nav pamata, jo šie iesniegumi tiks apstrādāti prioritāri un lēmums pieņemts nekavējoties, lai piecu dienu laikā nodrošinātu izmaksu, pēc iespējas samazinot nobīdes no ierasta saņemšanas datuma, uzsvēra Olupe.

VSAA iesniegumus par konta maiņu turpinās pieņemt gan nākamnedēļ, gan arī visu turpmāko laiku.

Šonedēļ visas VSAA nodaļas klientus pieņems līdz plkst.19, savukārt nākamnedēļ aģentūra plāno atgriezties savā ierastajā darba režīmā, taču lēmums tiks pieņemts nedēļas beigās, izvērtējot situāciju.

Iesniegumu veidlapas par konta maiņu ir pieejamas aģentūras nodaļās, mājaslapā un banku filiāles. Tiek pieņemti arī brīvā formā rakstīti iesniegumi, ja tie satur visu nepieciešamo informāciju. Tos var iesniegt, ierodoties aģentūrā personīgi, vai arī sūtīt pa pastu, savukārt e-paraksta īpašnieki konta maiņu var pieteikt elektroniski, bet tie cilvēki, kam ir pārvietošanās grūtības, var izmantot tuvinieku, kaimiņu vai sociālo darbinieku palīdzību, lūdzot viņiem nogādāt iesniegumu VSAA.

Atverot kontu bankā, arī tur ir iespējams aizpildīt VSAA adresētu iesniegumu, kuru bankas darbinieki paši nogādās VSAA. Šīs piegādes notiek operatīvi, katru dienu. Turklāt pensionāriem ir iespēja izvēlēties, savu pensiju turpmāk saņemt bankā vai Latvijas Pasta PNS kontā, vai arī ar piegādi mājās.

Kā ziņots, arī ceturtdien uz Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) nodaļām nāk daudz cilvēku pieteikt konta izmaiņas, tāpēc atsevišķos klientu apkalpošanas centros veidojās rindas.

Pensijas un pabalstus "Krājbankas" kontos saņēma aptuveni 88 000 klientu, no tiem pensijas un sociālā nodrošinājuma pabalstus - 58 000.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!