Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) darbinieki gatavi streikot, ja nesaņems papildu līdzekļus, otrdien Saeimas Sociālās drošības apakškomisijas deputātus informēja aģentūras pārstāvji.
Latvijas Valsts iestāžu, pašvaldību uzņēmumu un finanšu darbinieku arodbiedrības priekšsēdētājs Andrejs Jirgensons komisijas deputātus informēja, ka aģentūras darbinieki ir gatavi decembrī vienas dienas brīdinājuma streikam, ja VSAA nesaņems papildu budžeta līdzekļus atalgojumam.

Jirgensons skaidroja, ka VSAA darbiniekiem ir noteiktas augstas prasības un viņiem noteikti ir jābūt ar augstāko izglītību, taču vidējā mēnešalga pirms nodokļu nomaksas ir 305 lati.

Jirgensons informēja, ka, čakli strādājot un virzoties pa karjeras kāpnēm, desmit gadu laikā ir iespēja saņemt algu 400 latus mēnesī pirms nodokļu nomaksas.

VSAA sistēmā visā valstī strādā ap 1300 darbiniekiem, un aģentūra ir galvenā sociālā budžeta naudas menedžētāja, kas gādā par pensiju un pabalstu izmaksu.

Lai kaut nedaudz paaugstinātu darbinieku algas, aģentūrai nākamgad būtu vajadzīgs papildu viens miljons latu un tikpat līdzekļu būtu vajadzīgs, lai no nākamā gada 1.oktobra aģentūra varētu nodrošināt funkcijas, kam pagaidām naudas līdzekļi nav paredzēti.

Komisijas deputāte Silva Bendrāte (JL) informēja, ka Saeimas Sociālo un darba lietu komisija un arī viņa pati jau ir iesniegusi priekšlikumus nākamā gada valsts budžetā VSAA paredzēt 2,1 miljonu latu.

Par minētās summas piešķiršanu vēl būs jālemj gan valdībai, gan arī Saeimai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!