Foto: LETA

Trešdienas pēcpusdienā glābēji saņēma izsaukumu uz Alūksnes novada Liepnas pagastu, kur mežā apmaldījies cilvēks, kurš jau vairākas stundas nevar atrast izeju. Izmantojot autocisternas skaņas signālu, cilvēkam tika norādīts pareizais virziens izejai no meža, portālam "Delfi" pavēstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Meklēšanas darbos tika izmantots arī drons. Izglābtais cilvēks tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka trešdien ap pulksten 14 VUGD saņēma izsaukumu uz Tallinas ielu Rīgā, kur no kravas automašīnas apmēram 500 metru garumā ir izlijusi, visticamāk, pārtikas eļļa. Izmantojot absorbentu, tika sakārota ceļa braucamā daļa. Sešos vakarā glābēji darbu notikuma vietā pabeidza un turpmākos braucamās daļas sakārtošanas darbus veica Ceļu pārvalde.

Aizvadītajā diennaktī glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības rozete un vadi, koks, šķelda, skaidas, rugāju lauks, kombains, traktors, neapsaimniekota ēka, sadzīves mantas un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Kopumā pagājušajā diennaktī glābēji saņēma 59 izsaukumus – 17 uz ugunsgrēku dzēšanu, 25 uz glābšanas darbiem, bet 17 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!