Foto: F64

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ceturtdien steidzies uz Dienvidkurzemes novada Rucavas pagastu, kur degusi sausā zāle, siena kaudzes un mežs, portālu "Delfi" informēja VUGD.

Izsaukums uz notikuma vietu saņemts vakarpusē, kur sausā zāle un siena kaudzes degušas 3000 kvadrātmetru platībā, bet mežs – 100 kvadrātmetru platībā.

Tāpat ceturtdien neilgi pēc sešiem vakarā glābēji devās uz divstāvu sabiedrisku ēku Mūkusalas ielā Rīgā, kur bija nostrādājusi automātiskā ugunsgrēka atklāšanas sistēma.

Pārmeklējot ēku, degšana netika konstatēta.

Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās apmēram 700 cilvēki.

Pulksten 23.52 ugunsdzēsēji devās uz Anniņmuižas bulvāri Rīgā, kur piecstāvu mājas otrā stāva kāpņu telpā dega komunikācijas šahtas vairogs un plastmasas jumta lietus caurule divu kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās trīs cilvēki. Pulksten 00.24 ugunsgrēks likvidēts.

Piektdienas rītā ap pulksten 7.30 saņemts izsaukums uz Smiltenes novada Smiltenes pagastu, kur dega koka šķūnis pilnā 50 kvadrātmetru platībā.

Liesmas jau bija pārmetušās uz piecu metru attālumā esošās saimniecības ēkas jumtu un jumta konstrukcijām, kuras dega 50 kvadrātmetru platībā. Netālu atradās vēl divas ēkas, kuras glābējiem izdevās nosargāt no liesmām.

Pulksten 8.36 liesmu izplatīšanās ierobežota, bet konstrukciju jaukšanas un dzēšanas darbi turpinās.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, grīda, starpstāvu pārsegums, sodrēji dūmvadā, malkas grēda un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Ceturtdien VUGD saņēma 48 izsaukumus – 21 uz ugunsgrēku dzēšanu, tajā skaitā vienu uz meža ugunsgrēku, 16 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!