Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki nedēļas nogalē 12 reizes piedalījušies glābšanas darbos, lielākoties novēršot vētras postījumu sekas.
Vētra visvairāk skārusi Kurzemi

VUGD Centrālajā sakaru punktā BNS uzzināja, ka Ventspilī svētdienas naktī nepilnu stundu pēc pusnakts glābēji Talsu ielā 75 novākuši vēja nolauztu un ielas braucamās daļas nokritušu koku, bet pirms desmitiem rītā viņiem Katoļu ielā 52 nācies no piecstāvu dzīvojamās mājas jumta nācies nocelt vētras atrautus šīfera gabalus.

Bet trīs reizes glābējiem sestdien nācies sniegt palīdzību slikto laika apstākļu dēļ satiksmes negadījumos iekļuvušām automašīnām un tajās braukušiem cilvēkiem.

Pusstundu pēc pusnakts Saldus rajona Saldus pagasta Druvā VUGD darbinieki no grāvja izvilkuši avarējušu automašīnu. Ap plkst.18 Aizkraukles rajonā glābēji pēc divu auto sadursmes Rīgas-Daugavpils šosejas 85.kilometrā atspiežot viena auto durvis izvilkuši no tā cietušo 1958.gadā dzimušo Aleksandru I. Bet pusotru stundu vēlāk līdzīgā veidā tika atbrīvots 19 gadus vecais Guntis O., kuru atspiežot avarējuša "Ford Sierra" markas auto durvis glābēji atbrīvoja Madonā Saules ielā 61.

Darbs avarējušo automašīnu glābšanā VUGD darbiniekiem turpinājās arī svētdien. Ap plkst.5 avarējusi automašīna no grāvja tika izvilkta Rīgā Krustpils un Katlakalna ielas krustojumā. Bet divas stundas vēlāk Valkas rajona Plāņu pagastā glābēji izvilka divas no slidenā Strenču-Trikātas autoceļa grāvī ieslīdējušas automašīnas. Vēl četras automašīnas VUGD darbiniekiem nācās uz ceļa izvilkt Talsu rajonā. Plkst.8.15 viņi no sniega kupenām izvilka trīs Dundagas pagastā no ceļa Dundaga-Ostciems noslīdējušas automašīnas, bet ap 11 vienu auto glābēji no grāvja izvilka Laidzes pagastā Talsu-Upesgrīvas autoceļa malā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!