Foto: F64

Pirmdien, 10. augustā, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) glābēji devās uz izsaukumu Ikšķilē, kur ar atklātām liesmām dega saimniecības ēka 100 kvadrātmetru platībā. Stundas laikā glābēji ugunsgrēku lokalizēja, šobrīd joprojām turpinās dzēšanas darbi.

Kopš 8. augusta līdz pirmdienas rītam VUGD saņēma 108 izsaukumus – 46 uz ugunsgrēku, tai skaitā divu meža ugunsgrēku dzēšanu, 39 uz glābšanas darbiem, bet 23 izsaukumi bija maldinājumi.

Naktī uz svētdienu glābēji saņēma izsaukumu arī uz Alūksnes novadu, kur ar atklātu liesmu dega saimniecības ēkas daļa, kurā atradās aptuveni 100 siena ruļļi. Piecu stundu laikā VUGD darbinieki ugunsgrēku likvidēja.

Kopumā aizvadītajās diennaktīs ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, septiņos gadījumos vieglās automašīnas, kravas automašīna, piededzis ēdiens, trīs gadījumos saimniecības ēkas, zaru un guļbaļķu kaudze, virszemēs pagraba jumts un dēļi, divos gadījumos dārza māja, vadi un papīri elektrosadales skapī, salmu kaudze, sausā zāle, sadzīves priekšmeti, bēniņu siltinājums.

Tāpat glābēji naktī uz pirmdienu Carnikavā palīdzēja no meža izkļūt cilvēkam, kurš bija apmaldījies, savukārt Rīgā kādam iedzīvotājam palīdzēja no uzpampuša pirksta noņemt gredzenu ar knaiblēm.

VUGD darbinieki palīdzēja arī bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, sestdien Daugavpilī ugunsdzēsēji izcēla ezi no divus metrus dziļas bedres, Jūrmalā atbrīvoja putnu, kas bija sapinies ēkas apdares materiālos, Mārupē nocēla kaķi no koka. Savukārt svētdien glābēju palīdzība bija nepieciešama Rīgā, lai atbrīvotu zvejas tīklos sapinušos roni, bet Gulbenes novadā – lai izceltu dīķī iestigušu govi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!