Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Piektdien glābēji no Persteņa ezera Krāslavā izglāba ūdenī iekritušu cilvēku, "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Ugunsdzēsēji ar glābšanas dēli nokļuva līdz cilvēkam, kurš atradās apmēram 70 metru attālumā no krasta un viņu izglāba.

Savukārt naktī uz sestdienu ugunsgrēkā kādā dzīvojamā mājā, kur dega sadzīves mantas, cieta cilvēks, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Sestdien ap pulksten 13 glābēji saņēma izsaukumu uz Limbažu novada Vidrižu pagastu, kur ar atklātu liesmu dega vienstāva dzīvojamā māja pilnā 100 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks.

Svētdien ap pulksten 9.34 ugunsdzēsēji devās uz Līgatni, kur divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvokļa dūmvadā dega sodrēji. Pirms ugunsdzēsēji glābēju ierašanās no ēkas pašu spēkiem evakuējās viens cilvēks, kurš nodots NMPD mediķiem.

Savukārt svētdien ugunsdzēsēju palīdzība bija nepieciešama Rēzeknes novada Ozolaines pagastā, kur dega vieglās automašīnas elektroinstalācija un ugunsgrēkā cieta cilvēks. Degšana tika likvidēta pirms VUGD ierašanās.

Ap pulksten 19.48 VUGD saņēma izsaukumu uz Margrietas ielu Rīgā, kur vienstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī dega virtuve ar koridori 40 kvadrātmetru platībā, piebūve 20 kvadrātmetru platībā un pārsegums bēniņos piecu kvadrātmetru platībā. Pulksten 23.18 ugunsgrēks tika likvidēts.

Svētdien glābēji Krāslavā no Daugavas upes izcēla bojāgājušu cilvēku, kuru nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Svētdienas vakarā VUGD saņēma izsaukumu uz Rēzeknes novada Vērēmu pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums. Ugunsdzēsēji glābēji atbrīvoja zem smagās automašīnas iespiestu cilvēku, kurš notikumā gāja bojā.

Tāpat ziņots, ka brīvdienās divreiz laivotājiem Amatā bija nepieciešama glābēju palīdzība.

Aizvadītajās trīs diennaktīs VUGD saņēma 118 izsaukumus – 32 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā trīs uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu un vienu uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 58 uz glābšanas darbiem, bet 28 izsaukums bija maldinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!