Foto: Shutterstock

Trešdien ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama Salas novada Salas pagastā, kur trīs cilvēki bija sēņojuši un divi no viņiem apmaldījās. Izmantojot automašīnas skaņas signālus, kā arī uzturot telefona sakarus ar cilvēkiem, abi apmaldījušies sēņotāji tika atrasti, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

VUGD aicina iedzīvotājus, dodoties mežā, neaizmirst par drošību. Ja cilvēks saprot, ka paša spēkiem nespēs izkļūt no meža, tad nekavējoties jāzvana glābējiem pa tālruni 112 un jānosauc tiem pēc iespējas konkrētāki orientieri – kurā vietā mežā ieiets, cik ilgs laiks tur pavadīts, kādi dabas vai cilvēka veidoti objekti šķērsoti vai kam paiets garām.

VUGD informē, ka trešdien pulksten 16.06 VUGD saņēma izsaukumu uz Zvejnieku ielu Carnikavā, kur bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg divstāvu rindu mājas viena sekcija 200 kvadrātmetru platībā. No blakus sekcijas ugunsdzēsēji glābēji evakuēja vienu cilvēku. Pulksten 18.44 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, graudi, elektrības vadi, elektrības rozete, televizors, meža zemsedze, dzīvojamās mājas griesti un elektroinstalācija, žāvētava, pirts un malka, autobuss.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 43 izsaukumus – 14 uz ugunsgrēku dzēšanu, 24 uz glābšanas darbiem un pieci izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!