Foto: DELFI

Ziemassvētku brīvdienās, palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, ugunsdzēsēji glābēji Loka maģistrālē Jelgavā atbrīvoja starp žoga stabiem iestrēgušu stirnu, bet Krimuldas pagastā ugunsdzēsēji glābēji no ledus krastā nogādāja briedi, kas saviem spēkiem nespēja nokļūt krastā, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Tirgus ielā Liepājā ugunsdzēsēji glābēji no koka nocēla kaķi, bet Aglonas ielā Daugavpilī no bedres izcēla tajā iekritušu suni.

Trešdien ugunsdzēsēji glābēji Burtnieku novada Valmieras pagastā palīdzēja cilvēkiem, kuri bija apmaldījušies mežā un viņu vieglā automašīna iestigusi sniegā. Ugunsdzēsēji glābēji cilvēkus atrada un automašīnu izvilka no sniega.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji 11 ēku dūmvados, kūdra, briketes, četri adventes vainagi, egle, elektrības vadi, sadzīves mantas, divi elektrības stabi, riepas, pirotehnika, sešas vieglās automašīnas, mikroautobuss, apkures katls, katlu telpa un starpstāvu pārsegums, siltumizolācija, koridors un istaba, dzīvokļa ārdurvis, ārsiena, grīda, divas pirtis, šķūnis, kūts, dārza māja, neapsaimniekota ēka, saimniecības ēka, ražošanas ēka, četras dzīvojamās mājas un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Kopumā Ziemassvētku brīvdienās VUGD saņēma 168 izsaukumus, no kuriem 77 bija uz ugunsgrēku dzēšanu, 58 uz glābšanas darbiem, bet 33 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!