Foto: stock.xchng
Otrdien ugunsdzēsēji Katvaru pagasta glāba akā iekritušu govi, bet Rīgā palīdzēja trīs ugunsgrēkos cietušiem cilvēkiem, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta informācija.

Otrdien vakarā, plkst. 22:32, VUGD saņēma palīdzības lūgumu no kādas sievietes Limbažu novada Katvaru pagastā - viņas govs bija iekritusi akā un pašu spēkiem nebija iespējams viņu no tās izcelt.

Limbažu daļas glābēji sākotnēji no akas izsūknēja ūdeni, tad govij aplika stropes un ar celtņa palīdzību izcēla govi no akas.

Savukārt Rīgā, ugunsdzēsēji glābēji vakar no kanalizācijas akas izcēla tajā iekritušu suni.

Bet Rīgā glābēji palīdzēja tikt no piedūmotām telpām trīs cilvēkiem. Plkst. 20:26 VUGD saņēma informāciju no Prūšu ielas Rīgā četrstāvu dzīvojamās mājas iedzīvotājiem, ka no kaimiņu dzīvokļa nākot dūmi. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka dzīvokļa virtuvē bija piededzis ēdiens un telpā ir stiprs sadūmojums. Ugunsgrēkā cieta divi cilvēki – 66 gadus veca sieviete un 72 gadus vecs vīrietis, kuri tika nodoti mediķiem.

Plkst. 15:34, VUGD saņēma informāciju, ka Matīsa ielā ir izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg neapdzīvotas divstāvu mājas pirmais stāvs un kāpņu telpa 60 kvadrātmetru platībā. Ēkas otrajā stāvā ugunsdzēsēji glābēji atrada aptuveni 55 gadus vecu vīrieti, iznesa viņu no degošās ēkas un nodeva mediķiem.

Kopumā VUGD saņēma 34 izsaukumus, dzēsti 16 ugunsgrēki, veikti 12 glābšanas darbi, bija arī seši maldinoši izsaukumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!