Foto: LETA
Aizvadītajās diennaktīs Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 366 izsaukumus – 233 uz ugunsgrēku, tai skaitā 119 kūlas un 13 meža ugunsgrēku dzēšanu, 82 uz glābšanas darbiem, bet 51 izsaukums bija maldinājums. Brīvdienās notikušajos ugunsgrēkos arī viens bojāgājušais, bet no dīķiem glābēji izcēla divu cilvēku mirstīgās atliekas.

Pirmdien ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu, kur dega dārza māja 50 kvadrātmetru platībā. Veicot dzēšanas darbus, notikuma vietā tika atrasts cilvēks, kurš bija gājis bojā, portālu "Delfi" informēja VUGD.

Tāpat šajā ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots mediķiem. Ugunsgrēks izcēlās pulksten 15.57, bet tika likvidēts 18.25

Savukārt šonakt, 14. aprīlī, pulksten 00.16 VUGD saņēma izsaukumu uz Burtnieku novadu, kur dega dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienstāva dzīvojamā mājā deg sadzīves mantas, grīda un griesti četru kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies septiņi cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Pulksten 03.09 ugunsgrēks tika likvidēts.

Bet pulksten 14.07 VUGD saņēma izsaukumu Rīgā, kur daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā bija uzsprādzis elektroskūtera akumulators, kā rezultātā aizdegās sadzīves mantas astoņu kvadrātmetru platībā. Notikumā cieta divi cilvēki, kuri tika nodoti NMPD mediķiem. Pulksten 15.43 ugunsgrēks tika likvidēts.

Svētdien pulksten 18.20 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Ķegumā, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka divstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī gruzdēja dīvāns. Dzīvoklī bija nostrādājis dūmu detektors un liesmas bija izdevies apdzēst pirms VUGD ierašanās. Notikumā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem.

Naktī uz svētdienu pulksten 05.52 VUGD saņēma izsaukumu uz Gaismas ielu Vecpiebalgā, kur dega šķeldas glabātuve un koģenerācijas stacija 100 kvadrātmetru patībā. Pulksten 11.48 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Pulksten 04.19 tika saņemts izsaukums Rūjienas novadā, kur dega vienstāva dzīvojamā māja 108 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem. Pulksten 10.25 ugunsgrēks tika likvidēts.

Sestdien pulksten 8.26 VUGD saņēma izsaukumu uz Sesku ielu Rīgā, kur dega sabiedriskā ēka. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg divstāvu ēkas jumts un sienas kopumā 550 kvadrātmetru platībā. Notikumā cietušo nav. Pulksten 01.03 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Pulksten 09.25 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur deviņstāvu mājas ceturtā stāva dzīvoklī dega dīvāns. No degošā dzīvokļa tika izglābts viens cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem. Pulksten 10.25 ugunsgrēks tika likvidēts. Dūmu detektors dzīvoklī nebija uzstādīts.

Savukārt piektdien pulksten 22.14 VUGD saņēma izsaukumu Ventspils novadā, kur divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī dega grīda viena kvadrātmetra platībā. Pirms VUGD ierašanas no ēkas bija evakuējušies 10 cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem. Pulksten 23.13 ugunsgrēks tika likvidēts.

Pulksten 13.20 tika saņemts izsaukums uz Jūrmalā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas ceturtā stāva dzīvoklī vannas istabā dega sadzīves mantas 2,5 kvadrātmetru platībā. Liesmas bija izdevies apdzēst pirms VUGD ierašanās. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem.

Pulksten 06.47 VUGD saņēma izsaukumu Rīgā, kur neapsaimniekotā ēkā dega atkritumi nelielā platībā. No piedūmotās ēkas tika izglābts viens cilvēks.

Ne visos mājokļos, kuros notika ugunsnelaime, bija uzstādīti dūmu detektori. VUGD atgādina, ka dūmu detektoram ir jābūt uzstādītam visos mājokļos. Autonomais dūmu detektors ir plaukstas lieluma ierīce, kas jāpiestiprina pie mājokļa griestiem. Šī ierīce laikus signalizēs par telpā izveidojušos sadūmojumu, dodot iespēju savlaicīgi pamest bīstamo vidi un izsaukt ugunsdzēsējus glābējus.

"Šajā pārmaiņu laikā, kad īpaši daudz laika pavadām mājokļos, aicinām parūpēties par savu un tuvinieku drošību! Uzstādiet dūmu detektorus un atrisiniet citus ar drošību saistītus jautājumus!" paziņojumā medijiem norāda VUGD pārstāvji.

Tāpat VUGD informē, ka sestdien Dobeles novadā ugunsdzēsēji glābēji no traktora, kas bija apgāzies dīķī, izcēla bojāgājušu cilvēku, bet piektdien Burtniekos no dīķa izcēla bojāgājušu cilvēku un nodeva Valsts policijai.

Kopumā aizvadītajās diennaktīs VUGD saņēma 366 izsaukumus – 233 uz ugunsgrēku, tai skaitā 119 kūlas un 13 meža ugunsgrēku dzēšanu, 82 uz glābšanas darbiem, bet 51 izsaukums bija maldinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!