Foto: Shutterstock

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušam dzīvniekam, otrdien ugunsdzēsēji glābēji Mežrozīšu ielā Rīgā izcēla akā iekritušu suni un nodeva saimniekam, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Otrdien pulksten 17.39 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz kādu daudzdzīvokļu māju Rīgā, kur bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka kādā no dzīvokļiem dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,01 kvadrātmetra platībā.

Ugunsgrēks likvidēts pirms VUGD ierašanās un no ēkas saviem spēkiem evakuējās viens cilvēks, kurš bija cietis un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Pulksten 20.26 saņemts izsaukums uz daudzstāvu māju Rīgā, kur ugunsgrēks izcēlies kādā no dzīvokļiem. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienā no dzīvokļiem deg sadzīves mantas divu kvadrātmetru platībā.

Mēģinot nodzēst ugunsgrēku saviem spēkiem, ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Pulksten 20.45 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, kūdra, koks, lapu kaudze, krūmi, skaidas, meža zemsedze, sodrēji ēkas dūmvadā, sadzīves mantas, elektrības vadi, mikroautobuss, ekskavators, grīda, durvis, ārsiena, loga rāmis un mēbeles, šķūnis un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Otrdien ugunsdzēsēji glābēji Nīcas novada Otaņķu pagastā no ūdenstilpes izcēla noslīkušu cilvēku, kuru nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 52 izsaukumus, no kuriem 26 bija uz ugunsgrēku dzēšanu un 17 uz glābšanas darbiem, bet deviņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!