Foto: F64

Glābēji no applūdušajām teritorijām Jēkabpilī piektdien un sestdienas rītā kopā izglābuši astoņus cilvēkus, bet trīs evakuējušies pašu spēkiem, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) sniegtā informācija.

Trīs cilvēki aizvadītajā diennaktī izglābti no applūdušas teritorijas Daugavas ielā.

Apsekojot vairākas dzīvojamās mājas Pļaviņu ielā, cilvēki atteicās evakuēties, neskatoties uz pastāvošo bīstamību.

Sestdienas rītā kopā ar Valsts policijas darbiniekiem no applūdušas mājas Mežrūpnieku ielā Jēkabpilī izglābti pieci cilvēki un vēl divi evakuējās pašu spēkiem.

VUGD piektdienas pēcpusdienā un vakarā dežūrēja bīstamākajās vietās pie dambja Pļaviņu ielā, lai varētu nekavējoties reaģēt, ja tam pārtrūkstot, situācija pasliktinās. Sestdien glābēji dežūru notikuma vietā turpina.

Līdzās tam VUGD pārstāvji kopā ar pašvaldību un citiem iesaistītajiem dienestiem turpina nepārtrauktu darbu pie situācijas novērtējuma un nepieciešamo lēmumu un darbību īstenošanas, lai mazinātu plūdu radīto kaitējumu un apdraudējumu.

Ugunsdzēsēji aicina cilvēkus ievērot operatīvo dienestu un pašvaldības pārstāvju brīdinājumus un aicinājumu evakuēties. Plūdi ir neparedzama dabas katastrofa, kur situācija var mainīties ļoti strauji, radot tiešus draudus cilvēkiem, kas atrodas plūdu skartajā zonā.

Jau ziņots, ka ūdens līmenis Jēkabpilī turpina svārstīties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!