Foto: AFP/Scanpix/LETA

Aizvadītajā diennaktī no ūdenstilpes Kokneses novadā izcelts noslīcis cilvēks, tādējādi kopumā šogad fiksēti jau 44 noslīkušie, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Bojāgājušais nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

VUGD aizvadītajā diennaktī devies uz diviem izsaukumiem, kur dedzis bez uzraudzības uz plīts atstāts ēdiens. Vienā gadījumā no piedūmotajām telpām ugunsdzēsēji izglābuši cilvēku.

Pulksten 17.24 tika saņemts izsaukums uz Rēzekni, kur daudzdzīvokļu mājā dzīvoklī bija nostrādājis dūmu detektors un iekšā, iespējams, atrodas cilvēks.

Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka no otrā stāva dzīvokļa loga nāk dūmi un dzīvoklī uz plīts piededzis ēdiens 0,1 kvadrātmetra platībā. No piedūmotā dzīvokļa tika izglābts cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Pulksten 17.56 ugunsgrēks tika likvidēts.

Savukārt pulksten 13.05 VUGD saņēma izsaukumu uz Ventspili, kur, kā liecināja saņemtā informācija, piecstāvu dzīvojamā mājā jūtams sadūmojums un vienā no dzīvokļiem dzirdams dūmu detektora skaņas signāls.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji iekļuva dzīvoklī, no kura nāca dūmi, un konstatēja, ka uz plīts atrodas bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens. No blakus esošajiem dzīvokļiem tika evakuēti trīs cilvēki. Darbi notikuma vietā pabeigti pulksten 13.29.

Tāpat aizvadītājā diennaktī pulksten 14.47 VUGD devās uz izsaukumu Jelgavā, kur divstāvu sabiedriskā ēkā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ēkas pirmajā stāvā deg elektrības vadi 0,5 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējas septiņi cilvēki. Pulksten 15.20 darbi notikuma vietā pabeigti.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, sausā zāle, meža zemsedze, koks, riepas un automašīnas rezerves daļas, divas vieglās automašīnas, bet trīs gadījumos elektrības vadi.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 53 izsaukumus – 17 uz ugunsgrēku dzēšanu, tostarp divus uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 26 uz glābšanas darbiem, bet vēl 10 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!