Foto: LETA

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) kopumā steidzās uz 15 ugunsgrēkiem, portālu "Delfi" informēja VUGD pārstāve Irita Slavinska.

Naktī uz otrdienu glābēji saņēma izsaukumu uz Mežrūpnieku ielu Jēkabpilī, kur cilvēki ziņoja par skaļu troksni. Ierodoties izsaukuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka 30 metrus plašā rādiusā izkaisītas metāla piebūves konstrukcijas un apkures katla detaļas. Blakus esošajai ēkai bija izsisti divi logi. Pārmeklējot apkārtējo teritoriju un ēku, glābēji cilvēkus neatrada. Tika atdzesētas atlikušās apkures katla detaļas un pēc pusnakts darbi notikuma vietā tika pabeigti.

Pirmdien glābēji saņēma izsaukums uz Nometņu ielu Jūrmalā, kur daudzstāvu mājas trešā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas un dīvāns. Ugunsgrēks tika likvidēts. Dzīvoklī nebija uzstādīts dūmu detektors.

Pulksten 11.30 ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Lielvārdē, kur daudzstāvu ēkas dzīvoklī dega piededzis ēdiens. Ugunsgrēks tika likvidēts, taču arī šajā dzīvoklī dūmu detektora nebija.

VUGD saņēma izsaukumu arī uz Salaspils pagastu, kur uz Rīgas apvedceļa bija notikusi kravas un vieglās automašīnas sadursme. Cilvēki no automašīnām izkļuva pirms glābēju ierašanās. Ugunsdzēsēji atvienoja akumulatoru klemmes, ar absorbenta palīdzību apstrādāja ceļa braucamo daļu, uz kura bija izlijuši šķidrumi no transportlīdzekļiem, un sakārtoja brauktuvi.

Aizvadītajā diennaktī glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega elektriskās līnijas balsts, apgaismes stabs, ūdens vada caurule, koks, automašīnas riepa un dzīvojamās mājas ārsiena.

Kopumā otrdien VUGD saņēma 48 izsaukumus, no kuriem 27 bija glābšanas darbi, bet seši maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!