Foto: LETA

Pagājušajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 69 izsaukumus – 26 uz ugunsgrēku dzēšanu, kuros glābēji dzēsa kombainu, meža tehniku un vieglo automašīnu, portālu "Delfi" informēja VUGD.

Tāpat glābēju palīdzība bija nepieciešama, dzēšot atkritumus, rapsi, meža zemsedzi, jaunaudzi, sauso zāli, celmu, zaru kaudzi, saimniecības ēku, elektrosadales skapi, sadzīves mantas, piebūves jumtu, tvaika nosūdzēju un bez uzraudzības atstātu piedegušu ēdienu.

VUGD otrdien ap pulksten 20 saņēma izsaukumu uz Mazo Stacijas ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Notikuma vietā glābēji konstatēja, ka trešā stāva dzīvoklī deg bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,01 kvadrātmetru platībā.

Ugunsdzēsēji vienu cilvēku nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Dūmu detektors dzīvoklī uzstādīts nebija. Pulksten 20.53 darbs notikuma vietā pabeigts.

Savukārt pulksten 13.42 glābēji steidzās uz Skolas ielu Salaspilī, kur noticis ceļu satiksmes negadījums. Negadījumā bija iesaistītas divas kravas automašīnas, kur vienai automašīnai bija bojāta degvielas tvertne, kā rezultātā strauji noplūda degviela.

Ugunsdzēsēji ierobežoja dīzeļdegvielas noplūdi un izveidoja apvaļņojumu, lai degviela nenokļūstu kanalizācijas un lietus ūdeņu tīklā. Pulksten 19.21 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza un turpmāko vietas uzraudzību nodrošinās Valsts vides dienests (VVD) un Latvijas autoceļu uzturētājs.

Pulksten 21.03 glābēji devās uz upi Iecava Jelgavas novada Ozolniekos, kur no atpūtas kuģa transmisijas kārbas bija noplūdusi eļļa. Ugunsdzēsēji glābēji izvilka absorbējošās bonas, lai ierobežotu vielas tālāku izplatīšanos upē. Ugunsdzēsēji darbu notikuma vietā noslēdza pulksten 23.16 un turpmāku vietas nodrošinās VVD.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 69 izsaukumus – 26 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā trīs uz meža ugunsgrēkiem, 28 uz glābšanas darbiem, bet 15 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!