Foto: LETA

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) otrdien dzēsis divus ugunsgrēkus kādā daudzdzīvokļu mājā Rīgā, Ruses ielā, portālu "Delfi" informēja dienestā.

Izsaukums uz notikuma vietu saņemts pulksten 22.34, kur deviņstāvu dzīvojamā mājā jūtams sadūmojums. Notikuma vietā konstatēts, ka piektā stāva dzīvoklī deg bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,01 kvadrātmetra platībā.

Glābēji no piedūmotās telpas izglāba vienu cilvēku, kuru nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Glābšanas darbu laikā ugunsdzēsēji saņēma informāciju, ka šajā ēkā, tikai citas kāpņu telpas ceturtajā stāvā arī ir nepieciešama VUGD palīdzība.

No dzīvokļa glābēji evakuēja divus cilvēkus un tur viena kvadrātmetra platībā dega sadzīves mantas.

Pulksten 23.35 darbs abos dzīvokļos noslēdzies.

Jau ziņots, ka otrdienas pēcpusdienā ugunsgrēks izcēlās vienstāva ražošanas un noliktavas tipa ēkā Miera ielā, Rīgā.

Notikuma vietā strādāja vairāk nekā 30 ugunsdzēsēji glābēji un astoņas autocisternas iesaistītas dzēšanas darbos.

Pulksten 20.05 ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās ierobežot liesmu izplatīšanos. Kopējā degšanas platība bija 510 kvadrātmetri, no tiem jumta pārsegums dega desmit kvadrātmetru platībā un bēniņi 500 kvadrātmetru platībā.

No blakus esošās ēkas Rīgas pašvaldības policija evakuēja 17 cilvēkus.

Kopā ar uzņēmuma darbiniekiem ugunsdzēsēji glābēji no ēkas pirmā stāva evakuēja materiālās vērtības. Ugunsgrēks likvidēts pulksten 1.03.

Pēc trīs dienu ilgiem meklēšanas darbiem, glābēji otrdien no Gaujas izcēla meiteni bez dzīvības pazīmēm un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

VUGD atgādina, ka pie ūdenstilpēm uz mirkli nepieskatīts bērns var pakļūt zem ūdens un noslīkt. Piemēram, piemājas dīķi bieži kļūst par traģēdijas iemeslu, tāpēc bērnu nedrīkst atstāt pagalmā bez pieskatīšanas, ja tajā ir izveidots dīķis vai piepūšamais baseins. VUGD aicina vecākus apzināties, ka atrašanās ar bērnu pie ūdens nav atpūta, bet gan divkāršs darbs, jo bērni bez pārtraukuma ir jāuzmana visu laiku – pat uz minūti novēršot uzmanību no bērna, var notikt liela nelaime un viņš var iekrist ūdenī.

Pusnaktī VUGD saņēma informāciju, ka Daugavpilī mežā apmaldījies cilvēks. Kopā ar Valsts policijas darbiniekiem glābēji pārmeklēja iespējamo cilvēka atrašanās vietu un pēc stundas viņš tika atrasts.

Ap deviņiem vakarā glābēji saņēma izsaukumu Krasta ielā Rīgā, kur Daugavas upē atrodas cilvēks bezpalīdzīgā stāvoklī. Ar VUGD motorlaivas un Rīgas pašvaldības policijas darbinieku motorlaivas palīdzību cilvēks tika iecelts laivā, nogādāts krastā un nodots NMPD mediķiem.

VUGD palīdzība otrdien bija nepieciešama arī Siguldas novada Lēdurgas pagastā, kur bija notikusi smagās un vieglās automašīnas sadursme. Glābēji apgāzušos vieglo automašīnu novietoja uz riteņiem, abiem transportlīdzekļiem atvienoja akumulatora klemmes un sakārtoja ceļa braucamo daļu.

Otrdien glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, elektrības staba balsts, puķu pods, meža zemsedze, krūmi, zaru kaudze, papeļu pūkas, sapresētas saulespuķu sēklas, divas vieglās automašīnas, traktors, saimniecības ēka un divos gadījumos dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 66 izsaukumus – 26 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā divus uz meža ugunsgrēkiem, 30 uz glābšanas darbiem, bet 10 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!