Spēcīgais vējš vakar daudzviet Latvijā lauzis kokus, tāpēc Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki pagājušajā diennaktī 134 reizes devušies zāģēt un aizvākt vēja nolauztus kokus un zarus.
Tehniskā palīdzība 58 reizes sniegta Rīgā, bet 76 reizes - Latvijas rajonos.

VUGD priekšnieka palīdze Inga Vetere pastāstīja, ka vispirms, sākoties spēcīgajam vējam, visvairāk palīdzība bija nepieciešama Rīgā un Jūrmalā, bet vēlāk vairāk izsaukumu bijuši Liepājā, Ventspilī, kā arī Latgalē.

Kopumā pagājušajā diennaktī VUGD darbinieki devušies 146 glābšanas darbos.

Vakar ap plkst.18 glābēju palīdzība bija nepieciešama Dubultos, lai Lielupē no salas noceltu cilvēku, liecina VUGD dati.

Kā ziņots, spēcīgais vējš vakar daudzviet uz ceļiem sagāza kokus un būtiski apgrūtināja satiksmi, tika kavēta arī vilcienu satiksmes.

VUGD brīdina, ka stipra vēja laikā ir iespējami elektropārvades un sakaru līniju bojājumi, ūdens padeves traucējumi, koku nogāšanās uz ceļu braucamās daļas, jumtu noraušana, ūdens līmeņa paaugstināšanās. Vējš apgrūtina cilvēku iešanu un transporta kustību.

Glābšanas dienests iesaka iedzīvotājiem nostiprināt nestabilas jumtu konstrukcijas, stalažas, kā arī sadzīves un lauksaimniecības inventāru, tirdzniecības nojumes, aizvērt ēku logus, durvis un vārtus, novietot zem jumta mājlopus un mājdzīvniekus.

Iedzīvotāji tiek aicināti arī neatstāt autotransportu zem kokiem, elektropārvades līnijām un blakus vieglām būvēm.

Ja vētra pārsteidz ceļā, jāaptur automobilis, nedrīkst iet gar atsevišķi augošiem vai nokaltušiem kokiem, elektrolīnijām, vieglu konstrukciju objektiem, nedrīkst tuvoties ēku sienām un ietves malai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!