Foto: LETA

Pirmdien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki dzēsuši vairākus meža ugunsgrēkus, portāls "Delfi" uzzināja VUGD.

Pulksten 13.14 VUGD saņēma izsaukumu uz Aglonas novada Aglonas pagastu, kur dega meža zemsedze 9,7 hektāru platībā.

VUGD ugunsdzēsējiem glābējiem kopā ar Valsts meža dienesta (VMD) darbiniekiem izdevās ierobežot šī paaugstinātas bīstamības ugunsgrēka izplatīšanos.

Dzēšanas darbus notikuma vietā turpināja VMD darbinieki.

Pulksten 20.40 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Spilvē, kur dega mežs. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka deg meža zemsedze divu hektāru platībā. Pulksten 23.45 ugunsgrēks tika lokalizēts un patlaban turpinās tā dzēšanas darbi.

Olaines novada Olaines pagastā tupinās meža un kūdras ugunsgrēka, kas izcēlās 19. maija pēcpusdienā, dzēšanas darbi – sadarbībā ar VMD un iesaistoties arī Nacionālo bruņoto spēku helikopteram ugunsgrēka dzēšanai no gaisa.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, niedres, traktors, transformators, dzīvojamās mājas jumts, dzīvojamais vagons.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 73 izsaukumus – 42 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā – 11 kūlas un 11 meža ugunsgrēkiem, 21 uz glābšanas darbiem, bet 10 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!