Foto: LETA

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) ilggadējais priekšnieks, ģenerālis Oskars Āboliņš informējis iekšlietu ministru, ka vēlas doties izdienas pensijā, trešdien vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums (LTV) "Panorāma".

Āboliņš dienestā nostrādājis vairāk nekā 31 gadu, no tiem gandrīz 12 gadus vadījis dienestu.

2021. gada vasarā viņa pilnvaru termiņš VUGD vadībā tika pagarināts līdz 2026. gada 20. septembrim.

Viņš atzīmējis, ka centies godprātīgi strādāt, lai attīstītu dienestu un kalpotu sabiedrībai, taču tagad viņš vēloties vairāk laika veltīt ģimenei un meklēt jaunus izaicinājumus.

"Šis lēmums nav pieņemts pēkšņi. Tas brieda jau ilgāku laiku. Es centos godprātīgi strādāt, lai attīstītu dienestu un kalpotu sabiedrībai. Tagad vēlos vairāk laika veltīt ģimenei un meklēt jaunus izaicinājumus," Āboliņa teikto citē LTV.

Plānots, ka Āboliņš paliks amatā vēl līdz 31. martam.

Medijs atzīmē – sagaidāms, ka jaunais VUGD priekšnieks būs viens no līdzšinējiem priekšnieka vietniekiem, visticamāk, pulkvedis Mārtiņš Baltmanis.

Dienestu Āboliņš sāka 1992. gadā Rīgas pilsētas pārvaldes Centra rajona nodaļas ugunsdzēsēja amatā. Turpmākajos gados viņš bijis Rīgas reģiona pārvaldes operatīvais dežurants, Rīgas pilsētas pārvaldes Centra rajona daļas komandieris.

Tāpat Āboliņš bijis Ugunsdzēsēju profesionālās skolas priekšnieks, Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks, ieņēmis arī citus amatus. 2011. gada 2. aprīlī viņš apstiprināts VUGD priekšnieka amatā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!