Foto: F64

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) līdz šim devies uz 23 izsaukumiem, kas saistīti ar vēja nolauztajiem kokiem un norautām ēku konstrukciju daļām.

Šovakar 19 izsaukumi saistīti ar nolauztajiem kokiem, kas bija uz ceļiem, bet vēl četri - ar norautām ēku konstrukciju daļām, kas galvenokārt bija skārda gabali no jumtiem, informēja VUGD Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece Viktorija Gribuste.

Desmit no šiem izsaukumiem saņemti Rīgā.

"Talsu namsaimnieks" informē, ka stiprā vēja dēļ jumta segums daļēji norauts Talsu novada pašvaldības ēkai.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija liecina, ka vēja ātrums brāzmās Rīgā šovakar sasniedzis 23 metrus sekundē. Līdz plkst.19 maksimālās brāzmas Kolkā bija 21 metrs sekundē, Ventspilī un Ainažos - 19 metri sekundē.

Kā ziņots, ceturtdienas vakarā Rīgā gaidāmas stipras vēja brāzmas - to ātrums var sasniegt 25-26 metrus sekundē, iepriekš brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Šāds vēja ātrums pēc Boforta skalas tiek raksturots kā vētra, kad vējš var nolauzt resnos koku zarus, nodarīt nelielus bojājumus ēkām un izkustināt no vietas vieglus priekšmetus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!