Foto: LETA

Agrā piektdienas rītā pulksten 2.35 ugunsdzēsēji steidzās uz Jēkabpils novada Mežāres pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Notikuma vietā konstatēts, ka deg pirmā stāva dzīvoklis 30 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās seši cilvēki.

Neilgi pirms pieciem rītā ugunsgrēks likvidēts. Dzēšanas darbos piedalījās arī Mežāres brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrība.

Savukārt ceturtdienas pēcpusdienā ugunsdzēsēji steidzās uz Jelgavas novada Svētes pagastu, kur pēc avārijas vieglajā automašīnā bija iespiests cilvēks, bet vēl viens no tās bija izkļuvis pats saviem spēkiem. Ar hidraulisko instrumentu palīdzību ugunsdzēsēji atbrīvoja cilvēku un nodeva viņu mediķiem.

Tāpat VUGD saņēma izsaukumu uz Patversmes ielu Rīgā, kur bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg atkritumi, koka piebūve un divi mikroautobusi. Liesmas bija pārņēmušas mūra ēkai fasādi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, zaru kaudze, sausā zāle, siens, salmu rugāji, zemes frēze, dūmvadā sodrēji, jumta kāpnes, traktors, siena prese, divas vieglās automašīnas, elektroinstalācija, elektrības stabs un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Kopumā VUGD saņēma 57 izsaukumus – 24 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā vienu uz meža ugunsgrēku, 24 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!