Foto: LETA

Agrā otrdienas rītā pulksten 04.24 glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur četrstāvu mājas otrā stāva dzīvoklī dega vannas istaba un gaitenis. No piedūmotās ēkas tika izglābti deviņi un evakuēti desmit cilvēki, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Agrita Vītola.

Neilgi pirms 7 rītā ugunsgrēks tika likvidēts.

Dzīvoklī, kur notika ugunsnelaime, dūmu detektors nebija uzstādīts, informē VUGD.

Savukārt pirmdienas vakarā glābēji steidzās uz izsaukumu Ventspilī, kur vienstāva dzīvojamajā mājā dega sadzīves mantas. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Tāpat pirmdien Ventspilī VUGD devās uz izsaukumu, kur deviņstāvu dzīvojamā mājā bija jūtama dūmu smaka. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka otrā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas un dīvāns. No ēkas tika evakuēti 20 cilvēki.

Pirmdien VUGD saņēma izsaukumu arī uz Baldoni, kur dega divstāvu sabiedriskās ēkas jumta pārsegums.

Aizvadītajā diennaktī reģistrēti divi kūlas ugunsgrēki. Līgatnes novadā bija degusi pērnā zāle gar dzelzceļu, bet Ventspils novadā dega kūla vairāk nekā 3,5 hektāru platībā.

1. martā glābēju palīdzība bija nepieciešama arī Gulbenes novadā, kur grāvja ledū bija ielūzusi govs.

Savukārt vakar Rīgā tika saņemta informācija, ka Bieķeņgrāvja ledū ielūzis cilvēks. Šoreiz glābšanas darbu nebija, jo cilvēkam izdevās izkļūt no ūdens paša spēkiem.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 47 izsaukumus – 18 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā divu kūlas ugunsgrēku dzēšanu, 23 uz glābšanas darbiem, bet seši izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!