Foto: DELFI

Valsts valodas centra (VVC) inspektori ceturtdienas rītā, apsekojot konkursa "Jaunais vilnis" plakātus pie koncertzāles, pagaidām nav konstatējuši valsts valodas likuma neievērošanu, bet VVC turpinās sekot līdzi valodas lietojumam pasākumā, informēja VVC Valodas kontroles nodaļas vadītājs Antons Kursītis.

Viņš sacīja, ka Valsts valodas centrs sācis lietvedību par Valsts valodas likuma neievērošanu konkursā "Jaunais vilnis", jo saņemtas sūdzības par to, ka plakāti ir tikai svešvalodās. Tomēr inspektori ziņojuši, ka plakātos pie koncertzāles pārkāpumu nav. Viņš paskaidroja, ka sūdzību iemesls varētu būt arī par uzvārdiem vai grupu nosaukumiem svešvalodā vai uzrakstu "New Wave", kas ir preču zīme un ko nav atļauts tulkot.

Valsts valodas likumā norādīts, ka uzrakstos, izkārtnēs, afišās, plakātos, paziņojumos vai citos ziņojumos iekļautā informācija, ja tā skar likumīgas sabiedriskās intereses un paredzēta sabiedrības informēšanai sabiedrībai pieejamās vietās, sniedzama valsts valodā.

Kursītis gan atzina, ka inspektoriem nav iespējas kontrolēt, kas notiek pasākuma laikā, jo ieejas biļetes ir ļoti dārgas. Lai brauciens uz Jūrmalu būtu pietiekami efektīvs, inspektori pārbauda arī citus Jūrmalā notiekošos pasākumus un veikalus.

Kursītis atgādināja, ka pērn VVC piemērojis sodu Jūrmalas domei par to, ka informācija uz bronzas zvaigznēm bija krievu valodā.

Jau ziņots, ka Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, no otrdienas līdz svētdienai notiek starptautiskais jauno izpildītāju konkurss "Jaunais vilnis", kas Latvijas kūrortpilsētā ik gadu pulcē Krievijas un arī pašmāju šovbiznesa zvaigznes, politiķus un uzņēmējus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!