Foto: LETA

Valsts vides dienests (VVD) ir uzdevis bīstamo kravu pārvadātājam veikt ģeoekoloģisko izpēti, lai novērtētu vidē palikušā piesārņojuma apjomu un grunts kvalitāti jūlija sākumā uz Liepājas šosejas Babītes pagastā notikušās avārijas vietā, informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Pēc rezultātu saņemšanas tiks lemts par papildus nepieciešamajiem pasākumiem vides uzlabošanai negadījuma vietā. Līdz šim ceļu satiksmes negadījuma vietā veikti neatliekamie piesārņojuma ierobežošanas un likvidēšanas darbi. Avārijas vieta uz Liepājas šosejas ir sakārtota.

Jalinska skaidro, ka kopumā no negadījuma vietas tika izvestas 247 tonnas piesārņotas augsnes, 14 tonnas ar naftas produktiem piesārņots ūdens, tai skaitā absorbējošais materiāls.

VVD norāda, ka saskaņā ar Vides aizsardzības likuma 25.pantā noteikto bīstamās kravas pārvadātājs ir atbildīgs par savas profesionālās darbības ietvaros nodarīto kaitējumu videi vai tiešiem kaitējuma draudiem, ko izraisījusi viņa tīša vai aiz neuzmanības veikta darbība vai bezdarbība, ar kuru ir pārkāptas vides normatīvo aktu prasības.

Kā vēstīts, neatliekamo pasākumu veikšanai avārijas seku likvidēšanai un sanācijas darbu īstenošanai VVD pieaicināja SIA "Lautus".

Avārijas dienā ar absorbenta materiālu savākta uz ceļa un ceļa malā izlijusī degviela, veikta braucamās daļas apstrāde un mazgāšana.

Jau ziņots, ka 8. jūlijā uz Liepājas šosejas Mārupes novada Babītes pagastā notika smags ceļu satiksmes negadījums, kurā gāja bojā divi cilvēki un pieci guva dažādas traumas.

Saduroties trim vieglajām un divām kravas automašīnām, no autocisternas izlija aptuveni 20 tonnas degvielas, kas radīja bīstamu piesārņojumu aptuveni 100 kvadrātmetru platībā vairāku metru dziļumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!