Foto: LETA

Valsts vides dienests (VVD) trešdien organizēja tikšanos ar uzņēmuma SIA "Skonto Būve" vadību, lai pārrunātu situāciju Inčukalna sērskābā gudrona dīķu sanācijas projektā, informēja VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Jūlija Ņikitina.

VVD ģenerāldirektore Inga Koļegova skaidro, ka  tikšanās mērķis bija pārrunāt turpmāko līguma attīstību un gūt priekšstatu par "Skonto Būves" redzējumu un spējām šī līguma izpildē. Tāpat VVD un izpildītājs pārrunāja projekta tehniskās detaļas, kas saistītas ar Dienvidu un Ziemeļu dīķu sanāciju.

""Skonto būve" paustā informācija ļaus vides dienestam izvērtēt uzņēmuma redzējumu un meklēt risinājumu Inčukalna sērskābo gudrona dīķu sanācijas projekta veiksmīgai īstenošanai," viņa min.

Jau vēstīts, ka SIA "Skonto būve" ieskatā, iespējams, Inčukalna sērskābā gudrona dīķu sanācijas darbiem būs nepieciešami 11 miljoni eiro.

Papildu finansējuma nepieciešamība saistīta ar to, ka dienvidu dīķī ir par aptuveni 45% vairāk gudrona nekā pasūtītājs iepriekš paredzējis. "11 miljoni eiro ir nepieciešami tam, lai būtu iespējams veikt visa gudrona sanāciju, ne tikai par apjomu, kas norādīts līgumā ar uzņēmēju," skaidroja kompānijā.

Tikmēr VVD norādīja, ka līdz šim no "Skonto būves" nav iesniegts rakstisks viedoklis, pamatojums vai kādi aprēķini. VVD apliecināja, ka līgumā ir norādīti indikatīvi apjomi tonnās un kubikmetros, taču "Skonto būve'" , slēdzot līgumu, ir apliecinājis, ka uzņēmumam kopš 2011. gada 1. februāra ir bijusi netraucēta iespēja izpētīt gudronu un pārliecināties par visu sanācijas darbu apjomu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!