Foto: LETA

Saeimas deputāta Dzintara Zaķa (V) labs draugs Andris Kozulis ceturtdien "LNT Ziņām" apstiprināja, ka ir apsūdzēts balsu pirkšanas lietā.

Raidījumam izdevās sazināties ar Viļānu novada deputātu un uzņēmēju Kozuli, taču garās sarunās viņš neielaidās. Viņš apstiprināja, ka ir apsūdzēts balsu pirkšanā, un piebilda, ka esot aizņemts. Vaicāts, vai ir pazīstams ar otru apsūdzēto Andreju Sačkovski, Kozulis norādīja: "Jā, tiesā, ne tiesā, bet policijā sapazināmies vairāk".

Kā atgādina raidījums, pēc oktobra sākumā notikušajām vēlēšanām medijos parādījās ziņas, ka Rēzeknes novada vairākos pagastos ir bijuši balsu pirkšanas gadījumi.

Arī "LNT Ziņām" viens no Gaigalavas pagasta apkārtnes iedzīvotājiem atzina, ka, balsojot par 4.sarakstu jeb "Vienotību", saņēmis atlīdzību - 15 eiro. Sastaptais vīrietis kā naudas devējus norādīja turpat netālu esošā šķembu karjera apsaimniekotāja SIA "Vlakon" saimniekus. Aļona un Andris Kozuļi ir uzņēmuma valdē, bet tā īpašniece ir Aļona Kozule.

Zaķis ar balsu pirkšanu saistītajos iecirkņos Gaigalavā un Sakstagalā saņēma īpaši lielu atbalstu, kas viņam ļāva izrauties saraksta pirmajā vietā, norādīja raidījums.

"Delfi" jau ziņoja, ka vienā no 12.Saeimas vēlēšanu balsu pirkšanas lietām Drošības policija pagājušā mēnesī četrām personām piemērojusi procesuālo statusu - persona, pret kuru sākts kriminālprocess.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!