Foto: F64
Saeimas deputāta Dzintara Zaķa labā vēlēšanās nelegāli varētu būt savāktas 2500 balsis, uzskata Viļānu novada domes deputāts un "Vienotības" vietējās nodaļas vadītājs Juris Vidiņš

Pēc Vidiņa domām, uzņēmējam, kurš organizēja balsu vākšanu, tas izmaksājis vairāk nekā 20 000 eiro, jo katra balss, esot maksājusi apmēram no 10 līdz 20 eiro.

Vidiņš atklāja, ka zina, kurš uzņēmējs ir rīkojis balsu pirkšanu Zaķa labā, taču viņa vārdu neatklāj. Viņš uzskata, ka Zaķis noteikti bijis informēts par to, ka vēlēšanās notiks nelegāla balsu vākšana tieši par viņu.

Vidiņš nesen ieguvis vēl vienu liecinieku, kas apgalvojis, ka viņam vēlēšanās ir samaksāts, lai nobalsotu par "Vienotības" pārstāvi Zaķi.
Liecinieks esot apgalvojis, ka viņam samaksāti 10 eiro un teikts, ka jānobalso par konkrēto deputātu. Tā kā šis cilvēks informāciju atklājis citu liecinieku klātbūtnē, Vidiņš šodien tiksies ar Drošības policijas (DP) pārstāvjiem, lai nodotu jaunāko informāciju.

Jau ziņots, ka DP sākusi kopumā sešus kriminālprocesus saistībā ar iespējamajiem balsu pirkšanas gadījumiem pagājušajā sestdienā notikušajās 12.Saeimas vēlēšanās. Vienā no sākumā ierosinātajām lietām ir aizdomās turētais, kuram piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Kriminālprocesi sākti pēc Krimināllikuma panta par apzinātu kavēšanu personai brīvi realizēt tiesības vēlēt deputātus.
Plašāku informāciju DP par sāktajiem kriminālprocesiem pagaidām nesniedz.

DP pirmdien aicināja iedzīvotājus, kuriem ir konkrēta informācija par balsu pirkšanas gadījumiem 12.Saeimas vēlēšanās, vērsties DP. Pagājušajā nedēļā DP vērsās vairāki desmiti iedzīvotāju, kuri ziņoja par iespējamiem noziegumiem, un viņu sniegtā informācija tiek pārbaudīta.
DP joprojām aicina Latvijas iedzīvotājus vērsties DP jebkurā diennakts laikā, zvanot pa tālruni 67 208 964.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!