Foto: DELFI

Partijas "KPV LV" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs balsojumu par deputāta Artusa Kaimiņa atstādināšanu no frakcijas priekšsēdētāja biedra amata rosinājis, lai padarītu frakcijas darbu efektīvāku un efektīgāku, žurnālistiem pastāstīja pats Zakatistovs. Viņš ir pārliecināts, ka turpmāk – pēc notikušā balsojuma – frakcija strādās daudz labāk.

Jau ziņots, ka 13. Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš trešdien netika atstādināts no frakcijas "KPV LV" priekšsēdētāja biedra amata. Par to aizklāti lēma frakcijas sēdē "KPV LV" deputāti. "Šis ir frakcijas iekšējās darba organizācijas jautājums, kurš, manuprāt, nepelnīti ir izvirzīt ziņu priekšplānā," jau pāris stundas pēc frakcijas sēdes uzsvēra Zakatistovs.

"Mēs gribam būt efektīga un efektīva frakcija savā parlamentārajā darbā un neizbēgami tam ir vajadzīgi dažādi uzlabojumi," skaidroja "KPV LV" frakcijas vadītājs. Viņš uzsvēra, ka frakcija grib strādāt labāk. "Mēs strādāsim labāk, katrs mācās no tiem notikumiem, kas ir notikuši. Es pilnīgi ticu, ka mēs strādāsim daudz labāk. Šis [balsojums] bija nepieciešams frakcijai, gatavojoties darbībai valdībā," norādīja parlamentārietis.

Par nesaskaņām "KPV LV" frakcijā tiek runāts jau kādu laiku. Jāatgādina, ka Ziemassvētku brīvdienās Kaimiņš nāca klajā ar paziņojumu, kurā aicināja atteikties no "KPV LV" līdera Alda Gobzema kā iekšlietu ministra amata kandidāta. Vēlāk Gobzems pats atteicās no iekšlietu ministra amata un partija lēma šim amatam virzīt citu kandidātu – Sandi Ģirģenu.

Pats Gobzems vairākas reizes publiski paudis, ka nebalsos "par" topošo Krišjāņa Kariņa (JV) valdību.

Jāatgādina, ka jau piecpadsmito nedēļu norisinās valdības veidošanas sarunas. Neilgi pēc 13. Saeimas deputātu mandātu apstiprināšanas Valsts prezidents kā premjera amata kandidātu nominēja Jaunās konservatīvās partijas līderi Jāni Bordānu, taču viņa centieni izveidot valdību nebija sekmīgi. Arī "KPV LV" līdera Gobzema, kuru prezidents nominēja 26. novembrī, centieni nevainagojās panākumiem. Kā trešo premjera amata kandidātu Vējonis nominēja Kariņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!