Foto: LETA

Saeimas deputāts Dzintars Zaķis (V), komentējot premjeres Laimdotas Straujumas (V) izteikumus par parlamentārieša iespējamām ētikas problēmām, piedaloties Saeimas Nacionālās drošības komisijas (NDK) sēdē, kurā tika lemts par Normunda Mežvieta apstiprināšanu Drošības policijas (DP) šefa amatā, noliedz bažas par iespējamo interešu konfliktu.

Jau vēstīts, ka premjere Laimdota Straujuma ( V) saredz zināmas ētikas problēmas tajā, ka Saeimas NDK sēdē, kurā tika lemts par Mežvieta piemērotību DP šefa amatam, piedalījies Zaķis, kura vārds izskanējis saistībā ar vēlētāju balsu pirkšanu 12.Saeimas vēlēšanās. DP par balsu pirkšanu ierosinājusi vairākus kriminālprocesus.

"Komisija par šo jautājumu nav nekādus lēmumus pieņēmusi, tādēļ bažām par kādu iespējamu interešu konfliktu nav pamata," portālam "Delfi" norāda Zaķis.

Uz jautājumu vai arī viņš pats Mežvietam sēdes laikā uzdevis kādu jautājumu, Zaķis atbild, sakot, ka: "Pirmkārt, jānorāda, ka lēmumu par DP vadītāja virzīšanu un apstiprināšanu amatā pieņem Ministru kabinets, nevis Saeima vai tās komisijas, savukārt NDK spriestā saturs ir ierobežotas pieejamības informācija, kuru izpaust vai komentēt tās dalībniekiem nav ļauts."

Jau vēstīts, ka partija "Saskaņa" iesniegusi Augstākajā tiesā (AT) sūdzību par Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) lēmumu apstiprināt Saeimas vēlēšanu rezultātus, prasot pilnīgi vai daļēji atcelt šos rezultātus Latgalē.

Partija aicina tiesu uzlikt par pienākumu CVK atzīt par nederīgām tās par "Vienotību" atdotās vēlēšanu zīmes, kurās ir izsvītroti visi deputātu kandidāti un atstāts tikai Zaķa vārds un uzvārds, kā arī tās vēlēšanu zīmes, kurās Zaķim ir pielikts plusiņš. 

Zaķis otrdien sniedza liecību AT, sakot, ka cilvēki vēlēšanās balsojuši no brīvas gribas.

DP saistībā ar balsu pirkšanu ierosinājusi vairākus kriminālprocesus. Otrdien DP AT paziņoja, ka balsu pirkšana neesot  notikusi masveidā. 

Mežvietu valdība otrdien apstiprināja DP priekšnieka amatā un viņš kā vienu no darbības prioritātēm nosauca tieši lietu izmeklēšanu saistībā ar balsu pirkšanu Saeimas vēlēšanās. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!