Foto: F64
Ja atsevišķi politiskajai apvienībai "Vienotība" piederīgi politiķi ilgtermiņā uz āru paudīs apvienībai kardināli pretējus viedokļus, viņiem draud tieši tas pats, kas notika ar Danu Titavu "Jaunajā laikā" (JL), noprotams no JL Saeimas frakcijas vadītāja Dzintara Zaķa intervijas "Latvijas Avīzei".

Vaicāts par "Vienotības" dibinātāja - "Sabiedrības citai politikai" līdera Aigara Štokenberga atšķirīgo viedokli ekonomikas jautājumos, atbalstot lata devalvāciju, Zaķis norāda: "Štokenberga partija nav bijusi valdībā, nav uzņēmusies atbildību ne par vienu nozari. Tiklīdz tas notiks, es domāju, retorika būs krietni mērenāka. To noteiks arī "Vienotības" programmas vadlīnijas. Ja atsevišķi "Vienotībai" piederīgi indivīdi ilgtermiņā turpinās kaut kādā veidā dezorganizēt apvienības darbu, tad būs jāmeklē risinājumi. "

Zaķis pieļauj, ka risinājums varētu būt līdzīgi kā ar Titava izslēgšanu. "Tieši tā! Bet tā ir – politiskā partija ir kolektīvs. Iekšienē var diskutēt par visām lietām, bet uz āru komunikācijai ir jābūt saskaņotai. Tas attieksies uz visām partiju apvienībā ietilpstošajām partijām – "JL", PS, "SCP" un citām," pauda Zaķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!