Foto: F64

Ilgstoši opozīcijā esošā apvienība "Saskaņas centrs" ir uzmūrējusi ap sevi tik biezu sienu, ka sadarbībai ar to šobrīd nav ne pamata, ne iespēju, intervijā "Latvijas Avīzei: atzinis "Vienotības" Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis.

Sadarbība nav iespējama pēc SC rīcības "valodas referenduma" laikā, "pēc viņu "izcelšanās" un sadarītā referenduma sakarā", paudis Zaķis,

"Godīgi sakot, vērtēju, ka viņu kārts ir iespējami sista. Pirms nākamajām vēlēšanām elektorātu pa daļām varētu pārņemt jauni politiskie spēki. Radikālāki vai "eiropeiskāki" – grūti teikt. Tie var darboties kā ārpus, tā ielauzties ar pārmaiņām paša "SC" vadībā. Tā metode, ko viņiem pēdējo gadu laikā mācīja gudri padomdevēji, – ar visiem draudzēties, mesties uz vienu roku, lai tiktu pie varas, – ir sevi izsmēlusi," intervijā laikrakstam atzinis Zaķis.

Viņš atgādināja, ka pēdējo trīs Saeimas sasaukumu laikā SC nav spējis tikt pie varas, un, viņaprāt, 10. Saeimā SC bija vistuvāk tikšanai koalīcijā, taču toreiz apvienības pastāvīgā interese radīt alternatīvu koalīciju ar "Vienotības" toreizējiem partnerim – ZZS - "Vienotībai" "atsita cilvēcisku vēlmi jebkādā veidā izskatīt iespēju sadarboties ar SC".

"Tagad, sametoties uz vienu roku ar pašiem radikālākajiem elementiem divvalodības organizēšanā, "SC" uzbūvētais modelis ir siena," laikrakstam sacījis Zaķis.

Jau ziņots, ka pērn rudenī pēc ārkārtas Saeimas vēlēšanām Zatlera reformu partija piedāvāja iekļaut koalīcijā arī SC, taču pret to iebilda "Vienotība" un pēc vairāku nedēļu sarunām ZRP un "Vienotība" kā trešo koalīcijas partneri aicināja Nacionālo apvienību VL-TB/LNNK.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!