Foto: Edijs Pālens
Sabiedriskās iniciatīvas "1.februāris - zaķu diena - visiem!" ("Zaķu diena") pārstāvji joprojām negrasās samierināties ar palielinātajām biļešu cenām Rīgas sabiedriskajā transportā un plāno "pavasarīgu zibakciju" pret sabiedriskā transporta biļešu cenām, pastāstīja iniciatīvas ierosinātāja Rita Korznikova.

Pašlaik pasākuma detaļas vēl tiek plānotas.

"Neesam nodomājuši samierināties ar cenām un darīsim visu, kas iespējams, lai panāktu vēlamo rezultātu. Ne mēs, ne citi grupas biedri neesam mainījuši savas domas. Neuzskatām, ka biļešu cenas atbilst sniegtajam pakalpojumam no "Rīgas satiksmes" (RS) puses," Korznikova skaidro grupas pārstāvju pozīciju.

Līdz šim "Zaķu dienas" pārstāvji veidojuši video aptaujas, kurās garāmgājējiem jautāja par viņu attieksmi pret bezbiļetniekiem jeb tā dēvētajiem zaķiem, kā arī viedokli par cenām, pastāstīja Korznikova. Šie video apskatāmi tīmekļa vietnes "youtube.com" kanālā "Zaķu diena".

Korznikova informē, ka katru dienu grupa arī saņemot sūdzības par "Rīgas mikroautobusu satiksmi" (RMS) un RS, tostarp par kontrolieru darbu. Tās aktīvisti cenšoties apkopot un nodot attiecīgi RMS vai RS, cerot saņemt atbildes par neapmierinošajām situācijām.

Korznikova arī norāda, ka aktīvisti atzinīgi novērtē Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) sniegtās atbildes uz dalībnieku jautājumiem, taču ar tām esot par maz, tādēļ grupa plānošot dažādas aktivitātes un par tām ziņos.

"Zaķu diena" ir "Facebook" vietnē izveidota aktīvistu grupa, kas miermīlīgā ceļā aicina izteikt viedokli par tarifa paaugstināšanu Rīgas sabiedriskajā transportā, norādot uz tā nesamērīgumu. Grupa līdz šim organizējusi vairākus piketus pret jaunajām cenām, kā arī bijusi uz pārrunām ar Rīgas mēru par radušos situāciju.

Jau ziņots, ka "Zaķu dienas" pārstāvji 19.martā ir saņēmuši Rīgas domes priekšsēdētāja Ušakova atbildes uz pēc 23.februāra tikšanās nosūtītajiem grupas dalībnieku jautājumiem, kas saistīti ar sabiedrisko transportu Rīgā, pastāstīja sabiedriskās iniciatīvas ierosinātāja Korznikova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!