Foto: DELFI

Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja pirmdien, 8. aprīlī, atbalstīja Zaķusalas teritorijas attīstības lokālplānojumu, kura mērķis ir pamesto salu pārvērst par "dzīvojamo kompleksu Venēcijas stilā".

Lokālplānojums vēl jāapstiprina kārtējā Rīgas domes sēdē.

Lokālplānojums paredz, ka Zaķusalā nākotnē būvēs dzīvojamo ēku kompleksu, kā arī biznesa un zinātnes centrus.

Plānojums paredz, ka satiksmes kustība tiks pārvirzīta vairāk uz salas iekšieni, bet krastmalas tiks piemērotas gājēju un riteņbraucēju vajadzībām. Ja sākotnēji bija paredzēts, ka tur drīkstēs būvēt vismaz 24 stāvus augstas celtnes, tad tagad paredzēts, ka augstākā ēka varēs būt 17 stāvus augsta.

Publiskās ārtelpas risinājumi paredz, ka vairāk nekā 25 metru platumā Daugavas krastmala tiks pielāgota gājējiem un velosipēdistiem, bet teritorija gan Mazo Daugavu tiks saglabāta kā dabiskā krastmala.

Zaķusalas attīstības projektu plānots realizēt vairākās būvniecības kārtās. Lai pilnībā īstenotu visas plānotās apbūves, būs nepieciešami 25 līdz 30 gadi.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka pēdējo 20 gadu laikā Zaķusalas attīstības plāni ir nobremzēti jau vairākkārt, neīstenotam paliekot arī Donalda Trampa un Aināra Šlesera sapnim par mazo Lasvegasu.

Par tūkstošiem potenciālo Zaķusalas iemītnieku veselību televīzijas torņa pakājē lokālplānojuma izstrādes gaitā bija nobažījusies vairāki Rīgas domes deputāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!