Foto: Saeimas administrācija
Latvijas Zaļā partija (LZP), saņemot no "Vienotības" (V) uzaicinājumu uzņemties atbildību par Aizsardzības ministriju (AM), pauž gatavību peieņemt šo amata posteni un AM ministra amatam deleģē LZP premjerministra amata kandidātu Raimondu Vējoni, portālu "Delfi" informēja partijas valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars.

"Viņš, pateicoties lielajai pieredzei valdības darbā, var ne tikai godprātīgi vadīt uzticēto ministriju, nodrošinot pēctecīgu valsts aizsardzības politikas realizēšanu, bet arī sekot Ministru Kabineta lēmumu atbilstībai Latvijas Zaļās partijas programmatiskajām nostādnēm, tostarp arī Zaļajai partijai prioritārajā vides jomā," norāda Tavars.

"LZP rēķinās ar to, ka valdību veidojošās partijas "Vienotība" prioritāte ir cieša sadarbība ar Reformu partiju, kura mums neizprotamu iemeslu dēļ ultimatīvi iebilst pret Zaļās partijas kandidāta izvirzīšanu vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam. Mēs apzināmies, ka līdz ar to Laimdotas Straujumas valdības veidošana varētu nonākt strupceļā," norāda Tavars.

Jau ziņots, ka atbilstoši premjera amatam nominētās Laimdotas Straujumas pārstāvētās partijas "Vienotība" valdē lemtajam, ZZS jaunajā valdībā piedāvāts uzņemties Aizsardzības ministrijas vadību, savukārt "Vienotības" deleģēts ministrs varētu vadīt Izglītības un zinātnes ministriju, kura sākotnēji tika piedāvāta ZZS.

ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis, vaicāts, vai ZZS vēl arvien cer "izkarot" sev iespēju vadīt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM), apgalvo, ka tāds ir tikai ZZS ietilpstošās Latvijas Zaļās partijas, nevis visas ZZS uzstādījums. "Jebkurā gadījumā galīgo lēmumu pieņems ZZS valde,"  iepriekšs sacījis Brigmanis.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!