Foto: LETA

Latvijas Zaļās partijas (LZP) valde pieņēmusi lēmumi Gati Truksni izslēgt no partijas, jo viņš nav atteicies no kandidēšanas uz Jūrmalas domes priekšsēdētāja amatu, pavēstīja LZP līdzpriekšsēdētājs Viesturs Silenieks.

LZP vadības līmenī gan atšķiras viedokļi par to, vai iepriekš valdes pieņemtais lēmums par apņemšanos Truksni izslēgt no partijas ir galīgais vai arī ir jāpieņem vēl atsevišķs lēmums par politiķa izslēgšanu no partijas.

Lēmumu par izslēgšanu Truksnis vēl varēs pārsūdzēt LZP domē, norādīja Silenieks.

Jau ziņots, ka ar "Saskaņas centra" (SC) deputātes atbalstu Jūrmalas domes priekšsēdētāja amatā šodien iecelts nesen no šī paša amata atstādinātais Truksnis.

Par Trukšņa apstiprināšanu nobalsoja astoņi deputāti, proti, septiņi Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un viena SC deputāte.

LZP ir viena no divām ZZS veidojošajām pamatpartijām.

Kā ziņots, pirms trīs nedēļām par Trukšņa atsaukšanu no amata dome lēma pēc tam, kad publiskajā telpā parādījās informācija, ka viņš kopā ar citām personām ir iesaistīts Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja izmeklētā krimināllietā par iespējamu partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!