Foto: AFP/Scanpix
Latvijas Zaļā partija piektdien visas dienas garumā pie Ministru Kabineta rīkos protesta akciju pret Latvijas iesaistīšanos Visaginas atomelektrostacijas (AES) būvniecības projektā, informē partija.

"Ar šo protesta akciju mēs, protams, paužam nosodošu attieksmi pret atomenerģijas izmantošanu, kas ir ļoti kaitīga un bīstama gan videi, gan cilvēkiem, tomēr, galvenokārt, mēs vēlamies panākt diskusiju Saeimā un sabiedrībā, jo pagaidām tiek izteikti tikai populistiski saukļi un nevienam nekas īsti nav skaidrs. Esam izsūtījuši vēstules vairākām ministrijām, lai noskaidrotu, cik informētas ir valdošās institūcijas, un pārsteidzoši, ka lielākā daļa viennozīmīgi atbild – trūkst informācijas. Tas ir ne tikai absurdi, bet arī bīstami, jo kā var piekrist atbalstīt kaut ko, par ko pašiem nav saprašanas?" norāda LZP valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars.

Latvijas Zaļā partija aicina ikvienu, kam rūp Latvijas nākotne, veselība un labklājība, kā arī kas vēlas uzzināt patiesību par to, ko Latvijai īsti nozīmē iesaistīšanās jaunas AES būvniecībā, pievienoties akcijai visas dienas garumā, bet jo īpaši plkst. 11:00, kad paredzēta preses konference.

LZP deputāti ar vairāku ZZS deputātu atbalstu jau iesnieguši Saeimā pieprasījumu, kurā lūdz premjeru Valdi Dombrovski (V) atbildēt uz vairākiem jautājumiem. Ceturtdien Saeimas sēdē deputātu pieprasījums tika nodots izskatīšanā Saeimas Pieprasījuma komisijā. Ar jautājumiem iespējams iepazīties LZP mājaslapā.

LZP piektdien svin savu dzimšanas dienu un vēlas sabiedrībā aktualizēt zaļo filozofiju, kuru pārstāv jau 22 gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!