Tautas partijas izvirzītais premjera amata kandidāts Edgars Zalāns uzskata, ka viņam izdosies pārliecināt partiju "Jaunais Laiks" (JL) par kopīgas piecu partiju valdības veidošanu.
"Ja es neticētu, tad es šeit nestāvētu," sacīja Zalāns, norādot "ja es būtu JL, tad es ietu valdībā." Zalāns norādīja, ka šobrīd ārpus Saeimas veidojas jauni politiski spēki, kas varētu atņemt balsis JL, tādēļ JL vajadzētu iesaistīties valdībā.

Pēc Zalāna teiktā nevienai partijai "nebūs abonementa nākamajā valdībā." Izšķiroša nozīme būs vai šīs partijas spēs piedāvāt profesionālus ministru kandidātus un vai šie ministri spēs gūt sabiedrības uzticību.

Pēc Zalāna domām, atsakoties no koalīcijas līguma varētu tikt ieviesta arī jauna prakse – Saeimas deputāti, kas balsojuši par jaunu ministru apstiprināšanu ar saviem parakstiem arī apliecinātu savu turpmāko atbalstu valdības deklarācijas izpildē.

Gadījumā, ja Valsts prezidents Valdis Zatlers par nākamā premjera kandidātu nosauks Zalānu, tad viņš nākamajai valdība vissvarīgākajās nozarēs - ekonomikā un izglītībā – aicinās no katras partijas virzīt vispiemērotākos kandidātus, no kuriem tad tiktu arī izvēlēti īstie ministri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!