Tautas partija (TP) ir gatava savu valsts pārvaldes reorganizācijas plānu realizēt gan šajā, gan kādā citā valdībā, ja vien TP tajā būs pārstāvēta, otrdien intervijā "Latvijas Radio" atzina TP valdes loceklis un reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns.
Zalāns atzina, ka nevar pilnībā izslēgt jaunas valdības izveidošanās iespēju, tomēr nekomentēja tās iespējamo sastāvu, vien norādot, ka "ja mēs nonāksim pie jaunas valdības, kas nav 100% izslēgts, tad parādīsies opozīcijas patiesā vēlme būt vai nebūt valdībā". Tiesa, ministrs norādīja, ka šobrīd nav aktuāls TP iepriekš izteiktais aicinājums paplašināt valdošo koalīciju, jo, ja valdībai neizdosies vienoties par TP piedāvātā reorganizācijas plāna īstenošanu, tad "tas vienkārši notiks, tad jau nebūs citu risinājumu". Tomēr, kamēr vien esošā valdība ir rīcībspējīga, tai "ir jāiet ātri un operatīvi uz priekšu ar šo konkrēto mūsu plānu, ir jādara viss, kas plānā rakstīts", teica Zalāns, uzsverot, ka ir "jāsaprot, ka šis ir tas laiks, kad ar katru teicienu jābūt pietiekami uzmanīgam un visiem varas līmeņiem, vismaz tiem, kas ir pozīcijā, kas šobrīd strādā, ir jābūt tomēr...varbūt caur kompromisiem vai citādi...ir jābūt vienotiem. Vienam par otru kaut ko teikt, šūpot to visu...man šķiet nesaprātīgi."

Savukārt runājot par pirmdien panākto vienošanos starp Valsts prezidentu un premjerministru par atgriešanos pie TP piedāvātā valsts pārvaldes reorganizācijas plāna, Zalāns atzīmēja, ka zināmā mērā tā ir atgriešanās "uz tā kursa, no kura nogājām pagājušajā trešdienā, kad premjers prezentēja savu valdības reorganizācijas plānu".

Pēc Zalāna teiktā, ministru skaita un ministriju struktūras izmaiņas ir tikai viena no TP piedāvāta plāna sadaļām, turklāt tam ir arī ekonomikai veltīta sadaļa, kas gan vēl nav publiski prezentēta. "Valdības reorganizācija nav vajadzīga tāpēc, ka kāds teica, ka tā ir vajadzīga, bet gan lai izietu cauri krīzei ar pietiekami optimālu valdību, valdības dienestiem, kuri spēj reaģēt ātri, operatīvi, mazināt birokrātiskus šķēršļus, dažādas kontrolējošas institūcijas un tā tālāk", piebilda ministrs.

Zalāns stāstīja, ka šī nedēļa tiks veltīta pārrunām, gaidot koalīcijas partneru atbildes par TP piedāvātā plāna realizāciju, kā arī tikšanās ar Valsts prezidentu, lai precizētu tā īstenošanas termiņus. Pēc ministra domām, šīs nedēļas laikā koalīcijai ir jāpierāda, vai tā ir spējīga strādāt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!