Foto: LETA

Bijušais pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns pagaidām vēl nav izlēmis, vai kandidēs nākamvasar gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās, taču lēmumu viņš sola pieņemt līdz šā gada beigām.

"Patlaban neesmu līdz galam izlēmis, man nav tādas nepārprotamas attieksmes pret šo jautājumu. Tuvāk jaunajam gadam izlemšu, kā es rīkošos šajā jautājumā," sacīja bijušais ministrs.

Zalāns informēja, ka patlaban viņš darbojas privātajā biznesā - kā konsultants, ir Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras padomes loceklis, kā arī vada biedrību "Popularis". Jautāts, kur ir labāk - sabiedriskajā sektorā vai politikā -, Zalāns atzina, ka politika viņam patīk tikai tādā gadījumā, ja notiek rīcība ideoloģijas vārdā, kur var aizstāvēt konkrētu ideoloģiju un cīnīties par to.

"Vienkārši būt politikā un tur būt un aizmirst ideoloģiju, un aizrauties ar varu, kā tas tagad notiek Latvijas politikā jau ilgus gadus, es tam īpaši jēgu neredzu. Tur man nav aicinājuma," sacīja Zalāns.

Viņaprāt, ja ir iespējams paveikt kādas lietas, esot politikā, tad ir vērts tur atrasties, bet vienkārši "nodarboties ar būšanu varā" - tas neesot viņa aicinājums.

Zalānu pašvaldību lietu ministra amatam 2007.gadā izvirzīja Tautas partija, un viņš ministriju vadīja līdz 2010.gadam, kad demisionēja saistībā ar Tautas partijas aiziešanu no valdības. Zalānu 2009.gadā arī virzīja premjera amatam. Bijušais ministrs darbojies arī 10.Saeimas sastāvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!