Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Latvijas Zaļās partijas (LZP) aiziešana no apvienības Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ir pareizākais lēmums, kādu partija var pieņemt, sestdien, 28. maijā, Latvijas Reģionu apvienības (LRA) kongresā pauda LZP vadītājs Edgars Tavars.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka šā gada 10. maijā LRA pavēstīja, ka tā kopā ar LZP un Liepājas partiju pievienosies patlaban izveides procesā esošajai biedrībai ar pagaidu nosaukumu "Latvijas apvienotais saraksts". Viens no tās dibinātājiem ir uzņēmējs Uldis Pīlēns.

LRA kongresā Tavars uzsvēra, ka šis ir nozīmīgs laiks valsts drošības pastāvēšanai, turklāt karš Ukrainā skar pilnīgi visus. Politiķis piebilda, ka šis laiks arī prasa pārskatīt attiecības ar partneriem.

"Attiecības ar partneriem ir jāpārskata, lai nebūtu ne mazāko šaubu par cilvēkiem, ar kuriem esam kopā, lai mēs zinātu, kurā pusē esam. Šis laiks parāda, kurš ir kurš. LZP nevar būt kopā ar cilvēkiem, kuri uzskata, ka par iebrukumu Ukrainā ir atbildīga Ukraina, kuri aicina pakļauties agresora prasībām un sēsties pie galda ar noziedzniekiem, un zaudēt daļu valstiskuma. Mēs nevaram būt kopā ar tiem, kuri izliekas to nesaprotam, neredzam," sacīja Tavars.

Vēršoties pie LRA, politiķis pauda: "Es zinu, kas jūs esat, kāda ir jūsu sirdsapziņa, kādi ir jūsu uzskati. Pārmaiņu laikā ir svarīgi apvienoties ar tiem, kam ir vienāds vērtību vektors."

Atbildot uz jautājumu, vai LZP aiziešana no ZZS ir pareiza, Tavars uzsvēra, ka "tas ir pareizākais lēmums, kādu LZP var pieņemt".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!