Latvijas Zaļās partijas (LZP) vadībā ar pārliecinošu balsu vairākumu ievēlēti esošie līdzpriekšsēdētāji Raimonds Vējonis, Viesturs Silenieks un Indulis Emsis.
LZP 15. kongresā, kas notiek sestdien Rīgas Latviešu biedrības namā, paredzētas arī domes vēlēšanas. Uz deviņām vietām partijas domē pretendē 14 kandidāti.

Kongresa delegāti arī spriedīs par dalību Eiropas Parlamenta vēlēšanās. Notiks LZP biedru balsojums, vai un kā - atsevišķi vai ZZS sastāvā - piedalīties EP vēlēšanās. Tāpat partija iecerējusi spriest par Einara Repšes vadītā Ministru kabineta demisiju un jaunas valdības veidošanu.

LZP kongresā pārstāvēta arī Latvijas Zemnieku savienība un ieradies arī tās priekšsēdētājs Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis, kā arī ZZS priekšsēdētāja un Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre.

Šis ir jau 15. Latvijas Zaļās partijas kongress - pirmais bija partijas dibināšanas kongress 1990.gadā. Latvijas Zaļā partija šogad 13.janvārī nosvinēja 14. gadadienu. LZP ir pirmā jaundibinātā partija pēc Latvijas neatkarības atgūšanas.

Zaļo partiju Saeimā pārstāv Emsis, Arvīds Ulme un Leopolds Ozoliņš. Savus pienākumus LZP pārstāvji veic arī vairākās pašvaldībās: Rīgas domē - Askolds Kļaviņš (Vides departamenta direktors), Ingmārs Līdaka un Guntis Eniņš, Jūrmalas domē - Māris Kreilis, Ķekavā - Inārs Beļinskis un Rendā - Dainis Bergmanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!