CILVĒKS VIDE DARBS

Mūsu galvenais mērķis ir Latvijas valsts un pilsoņu labklājība un vispusīga pilnveidošanās augsti attīstītā valstī, izmantojot ES un Latvijas sociālo un dabas kapitālu, saglabājot latviešu nacionālo identitāti un kultūras vērtības Eiropas starpkultūru dialogā.

Šo mērķu sasniegšanai Zaļo un Zemnieku savienības deputāti Eiropas Parlamentā atbalstīs:

•ES kā līdztiesīgu nacionālo valstu savienību, stingri nostājoties pret centieniem to pārveidot par federāciju.

•Latvijas lauksaimniecības un rūpniecības produktu, kā arī pakalpojumu eksporta palielinājumu, pārskatot un pieņemot Eiropas direktīvas Latvijas interesēs, lai atbalstītu uzņēmējdarbību Latvijā. Veicināt ES fondu apguvi un Eiropas biznesa atbalsta tīklu sekmīgu izmantošanu mazo un vidējo uzņēmumu attīstībai. Latvijas lauksaimniekiem ES atbalsta nosacījumiem jābūt līdztiesīgiem ar pārejām ES valstīm, lai izlīdzinātu reģionālās atšķirības. Jānovērš tirgus izkropļojumi un vietējo produktu izspiešana no Latvijas.

•Ilglaicīgu un neatkarīgu enerģētikas politiku, racionāli izmantojot vietējos resursus un darbaspēku. Piesaistīt ES finansējumu enerģētiskās drošības un alternatīvo enerģijas avotu izveidei. Turpināt ēku siltināšanas un citu energoefektivitātes pasākumu attīstību. Sadarboties ar citām dalībvalstīm klimata izmaiņu jautājumos.
•ES struktūrfondu lielāku atbalstu dabas resursu un bioloģiskās daudzveidība saglabāšanai, mazpiesārņotās vides racionālai izmantošanai, bioloģiskās lauksaimniecības attīstībai un nekaitīgu pārtikas produktu ražošanai. Panākt ES līmenim atbilstošas kvalitātes ūdenssaimniecību un atkritumu apsaimniekošanu. Mežu un citu nacionālo resursu saglabāšanu paturēt nacionālā kontrolē. Baltijas jūrai ir jābūt tīrai.

•Latvijas augstākās izglītības un zinātnes konkurētspējas paaugstināšanu starptautiskā mērogā. Atbalstīt Latvijas augstākās izglītības un zinātnes iekļaušanos Eiropas vienotā izglītības un zinātnes telpā. Ar ES finanšu atbalstu veidot tehnoloģiju un zināšanu pārneses centrus. Latvijas zinātnes aktīvāku līdzdalību starptautiskajos sadarbības projektos, īpaši vides un agrobiotehnoloģiju attīstībā.

•Latvijas cilvēkresursu attīstību, lai veidotu mūsu iedzīvotāju veiksmīgu karjeru Eiropas Savienības jauno tehnoloģiju un mainīgas ekonomikas apstākļos. Mūžizglītības attīstība nodrošinās indivīda spēju iekļauties un līdzdarboties nākotnes Latvijas ekonomiskajā vidē.

•Patstāvīgas migrācijas politikas īstenošanu, izvērtējot pozitīvo un negatīvo migrācijas ietekmi uz Latvijas tautsaimniecību un kultūru, veicinot augsti tehnoloģisko un zinātņu ietilpīgo ražošanas attīstību.

•Okupācijas seku izvērtēšanu un totalitārā komunisma nosodījumu, skaidrojot Baltijas valstu vēsturi Eiropas institūcijās un starppartiju kontaktos. Panākt atbalstu diplomātiskajiem un militārajiem kolektīvās drošības pasākumiem Eiropā un pasaulē. Attiecībās ar bijušajām PSRS republikām, ES labu kaimiņattiecību politikas ietvaros, ZZS iestāsies par suverenitātes, demokrātijas un cilvēktiesību principu stingru ievērošanu.

Deputāta kandidāta solījums:

„Es, apakšā parakstījies, dodu solījumu, ka ievēlēšanas gadījumā Eiropas Parlamentā savus Eiropas Parlamenta deputāta pienākumus izpildīšu atbilstoši šai programmai un pēc labākās sirdsapziņas.”

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!