Foto: DELFI

Rīgas pilsētas izpilddirektora pienākumu izpildītājas Ivetas Zalpēteres liktenis viņas ieņemamajā amatā varētu izšķirties ceturtdien, kad turpināsies jaunveidojamās Rīgas domes koalīcijas sarunas par turpmāko sadarbību.

Kā šodien pēc partiju pārstāvju tikšanās atzina Rīgas mēra amata kandidāts Mārtiņš Staķis (APP), vienošanās par to, vai Zalpētere varētu turpināt strādāt, līdz konkursā tiks izraudzīts Rīgas pilsētas izpilddirektors, varētu tikt panākta ceturtdien, 10.septembrī.

Savukārt jautājums par Rīgas domes departamentu vadītāju nomaiņu pašlaik neesot jaunveidojamās koalīcijas partneru dienas kārtībā.

Topošās koalīcijas partneriem ir atšķirīgs redzējums par to, cik ilgi pilsētas izpilddirektora pienākumi ir jāpilda Zalpēterei.

Staķis uzskata, ka viņa varētu pildīt savus pienākumus līdz noslēgsies konkurss uz izpilddirektora amatu un tiks apstiprināts jaunais izpilddirektors.

Savukārt "Jaunās vienotības" vēlēšanu saraksta līderis Vilnis Ķirsis uzskata, ka Zalpēterei amats jāpamet līdz ar jaunās domes sasaukšanu. Viņas vietā varot iecelt citu Rīgas administrācijas darbinieku, kas uz laiku pildīs šos pienākumus.

Jaunā koalīcija ir vienisprātis, ka uz pilsētas izpilddirektora amatu ir jārīko atklāts konkurss. Zalpētere iepriekš aģentūrai LETA atzina, ka neplāno piedalīties šajā konkursā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!