Valsts prezidenta Valda Zatlera izvirzītie neatliekamie uzdevumi Saeimai un valdībai paliek spēkā arī pēc Tautas partijas (TP) paziņojuma, ka Saeimas pirmstermiņa vēlēšanas varētu sarīkot jau šā gada martā.
Kā pastāstīja prezidenta padomniece likumdošanas jautājumos Sandra Kukule, Zatlera plāns par darbiem, kas Saeimai un valdībai jāizdara līdz šā gada 31.martam, nav mainījies.

Par TP piedāvājumu valsts prezidentam pagaidām viedokļa neesot. "TP ir brīva iniciēt jebkādus normatīvo aktu projektus un iniciatīvas," akcentēja Kukule.

Zatlera mērķis nav panākt Saeimas atlaišanu, bet panākt uzdevumu izpildi, uzsvēra prezidenta padomniece.

Pirmdien, 19.janvārī, prezidents turpinās sarunas ar koalīcijas partiju pārstāvjiem, līdz ar to līdz pirmdienas pēcpusdienai netiks sniegti sīkāki komentāri.

Kā ziņots, TP valde vakar nolēma aicināt Zatleru izmantot viņam Satversmē dotās tiesības un nekavējoties atlaist Saeimu.

Pirms tam Zatlers Saeimai bija izvirzījis ultimātu, proti, viņš gan parlamentam, gan valdībai noteica trīs uzdevumus. Ja tie netiks pildīti līdz 31.martam, viņš rosinās tautas nobalsošanu par Saeimas atlaišanu.

Saeimai ir jāpieņem Satversmes grozījumi, kas dotu tiesības tautai atlaist Saeimu, jāveic grozījumi Vēlēšanu likumā, izslēdzot tā dēvēto lokomotīvju principu un liedzot deputātiem mainīt partiju piederību viena parlamenta sasaukuma laikā, kā arī jāizveido starptautiskā finansējuma izlietošanas uzraudzības padome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!