Foto: LETA
Valsts prezidents Valdis Zatlers dibinās savu partiju, un tās dibināšanas kongress varētu notikt 17.jūlijā, piektdien vēsta Latvijas Televīzija (LTV), atsaucoties uz neoficiālu tās rīcībā esošu informāciju.

LTV arī ziņo, ka viena no jaunās partijas līderēm būs Latvijas Darba devēju konfederācijas izpilddirektore Elīna Egle.

Viņa apstiprināja, ka par iespējamo iesaisti partijā ir bijusi saruna ar prezidentu, taču galīgo lēmumu viņa vēl neesot pieņēmusi. Uz jautājumu, pēc kādiem kritērijiem vadīsies, pieņemot lēmumu, Egle atzina, ka pirmām kārtām tas ir komandas jautājums.

"Lai komandā būtu cilvēki, kas ir spējīgi tās idejas, kuras Zatlers ir komunicējis, ieviest, lai šie cilvēki ir kompetenti un prot tās aizstāvēt," pastāstīja Egle.

Galīgo lēmumu Egle solīja pieņemt nākamās nedēļas laikā.

Savukārt prezidenta preses sekretāre Ilze Rassa aģentūrai BNS nekomentēja izskanējušās ziņas un atgādināja, ka Zatlers līdz pilnvaru termiņa beigām sīkāku informāciju par saviem nākotnes plāniem neatklās.

Jau vēstīts, ka Zatlera pilnvaras prezidenta krēslā beigsies 7.jūlijā. Viņš atzīst, ka arī turpmāk būs sabiedriski aktīvs un politiski virzīs tautas kustību, tomēr līdz prezidentūras beigām savus turpmākos plānus sīkāk neatklās.

Intervijā aģentūrai BNS viņš pauda pārliecību, ka jaunu politisko spēku līdz paredzamajām Saeimas ārkārtas vēlēšanām ir iespējams izveidot.

Paužot savus personīgos uzskatus, kādai jābūt politikai, viņš arī norādīja, ka naudas ietekmei uz politiku jābūt minimālai vai nekādai, ir jānodala bizness no politikas.

"Katrā ziņā es esmu centriski orientēts politiķis, kas īstenībā ir visgrūtākais politiķa uzdevums, jo vienmēr galējus viedokļus paust ir daudz vieglāk, bet centrisko harmoniju panākt ir daudz, daudz, daudz grūtāk," teica Zatlers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!